5 Delights

Five Delights

five-delights
In Five Delights geef ik jullie iedere dinsdag een overzicht van vijf dingen die mijn dag een beetje opfleuren. Gadgets, hotspots of andere kleinigheidjes die me opvrolijken.

The GiftSuite Summer Edition


Gift Suite, je hebt het vast eerder voorbij zien komen bij bloggers of BN’ers. Een event van Friends of the Brands, waarbij ze influencers en (nieuwe) merken met elkaar kennis laten maken. Eerdere edities was ik op reis, maar deze keer kon ik er eindelijk bij zijn, ook al was ik verlaat. In het prachtige Sofitel The Grand hotel, waar alleen al handen wassen (Hermès Orange Vert zeep) een feestje is. Mijn favoriete kennismakingen waren de Stylis Beachwear, de zussen verkopen het hele jaar door prachtige bikini’s, accessoires en zwemkleding voor heren. Handig, want als ik in de winter op reis ga is er nauwelijks een leuke bikini te vinden. Ook de Orchidee Stylist was een leuke kennismaking. Ik dacht altijd dat orchideeën super moeilijk te verzorgen waren. Dat valt dus hartstikke mee; de trucs zijn geen direct zonlicht en 1x per week een ijsklontje water. Ik ben benieuwd hoe lang de mijne in leven blijft. En het merk Deense Bering maakt prachtige sieraden voor dames en heren, geïnspireerd op Artica. Je kunt zelf o.a. ringen samenstellen en ik koos voor een minimalistisch rosé-gouden exemplaar met een witte binnenband van keramiek en ik kreeg er een extra binnenring van mesh in rosé goud bij. Simpele ontwerpen die je kunt personaliseren en gemaakt zijn van hoogwaardig materiaal. Win! Verder ging iedereen met een mega gevulde goodie bag naar huis, met heel veel gezonde producten (ik ben inmiddels hooked aan de zuiverende thee), Yoni tampons van katoen zonder kunstmatige en giftige toevoegingen, Nivea dagcrème etc.

Samsonite Splendor Spinner


Als je, net als ik, veel en vaak op reis bent, is de aanschaf van een goede koffer een investering die het geld en de moeite meer dan waard is. Kijk deze Samsonite Splendor Spinner; een handig formaat en stijlvol uiterlijk en daarom perfect voor een stedentrip of korte vakantie. Een must-have, donderdag gaat ‘ie mee voor een tripje naar Italië, daar kan ik met deze stijlvolle koffer zeker mee aankomen.

10 jaar Envy


Restaurant Envy bestaat tien jaar en brengt daarom haar gerenommeerde chefs even terug naar de thuishaven. Envy-veteranen Remco van de Weerd (The Dylan* en binnenkort The Gin Sum Club), Nick Bril (The Jane*, Oud Sluis***), Richard van Oostenbrugge (Bord’Eau**) en huidige executive chef Michael Wolf (Oud Sluis***, Vila Joya**, Wolf Atelier) zetten vijf historische signature dishes van het Amsterdamse fenomeen aan de Prinsengracht opnieuw op de kaart. Het menu van de sterrenchefs wordt vanaf 13 juli voor de symbolische duur van tien dagen geserveerd, een aanrader!

Stadskookboek Rotterdam


Samen met Wim de Jong en Frank van Dijl, de oprichters van de populaire website De Buik van Rotterdam, vonden ze het bij uitgeverij Mo’Media hoog tijd voor het Stadskookboek Rotterdam. Het kan je haast niet ontgaan zijn dat er van alles aan de hand is in deze stad, zeker ook op culinair gebied. Dit prachtige boek laat je kennismaken met de food hotspots van de stad en de receptuur van Rotterdamse chef’s en culi’s. Zo tover jij voortaan een appeltaart ‘Dudok-style’ of de vegaburger van de Burgertrut uit je eigen keuken. Nu al zin in.

Flirty French


Sindskort is het elke woensdag ‘Flirty French Wednesday’ bij restaurant La Cage – de nieuwste aanwinst van de Regulierdwarsstraat. Om klokslag 19.00 uur schenken fabuleuze cocktailshakers betaalbare cocktailklassiekers en frisse G&T’s en kun je vorkjes van formidabele Franse klassiekers prikken. Kom duur doen op je beste schoenen, want de prijzen zijn deze avond extra bescheiden.

Wat zijn jouw delights van deze week?

Sabine de Witte