5 Delights

Five Delights: herfst essentials om de boel wat op te spicen

De herfst heeft haar intrede gedaan en behalve genieten van de herfstkleuren tijdens een wandeling op een mooie dag, is het advies om binnen te blijven en valt er weinig te beleven. Tijd om thuis de boel maar een beetje op te spicen.

Hermès beauty lipsticks

Zodra je mondkap opgaat heb je er geen fluit meer aan, maar thuis misstaat een lipstickje ook niet hoor. Dress up in je home office, irriteer je aan je eigen lippenstift afdrukken en verbaas iedereen tijdens een Zoom-call met je gelikte look. De lipstick tip? Hermès lanceerde begin dit jaar haar eerste beauty collectie, met daarin de prachtigste lipsticks van klassiek rood tot naturel. Onlangs werd de collectie uitgebreid met hele lekkere limited editions en herfsttinten. Het kleinste oranje doosje, wat het bij iedere vrouw goed doet rond de feestdagen of nu zomaar, omdat het gekke tijden zijn. Of omdat het herfst is en je lippen droog zijn, want er is ook een verzorgende lippenbalsem. Upgrade your lipstyle!

beauty hermes lipstick

Holistik guides: Conscious Aging of Back to Balance

Het zijn gekke tijden en dat weten ook de meiden van Holistik, die de gekkigheid aangrijpen om je te helpen met nog meer self-care. Ben je gestressed en heb je het gevoel dat dit de overhand heeft in je leven? Of wordt je ouder en daarmee iedere blik in de spiegel minder leuk? Karlijn (Back to Balance) en Evelyn (Conscious Aging) schreven allebei een gids die het dichtst bij hunzelf lag en waar ze zelf in het leven veel mee bezig zijn. Verwacht verdiepende artikelen en uitleg, handige tips en fijne producten. Die je op hun beurt weer kunt kopen in een fijne verwenbox. Of cadeau kunt doen. Er is geen excuus, er is altijd tijd voor jezelf te maken. En of ik ouder worden nou erg vind? Ik ben gezegend met goede genen en dus een mooie huid waaraan mijn leeftijd niet is af te zien. Met ouder worden heb ik ook geen probleem; ieder jaar is weer een feestje en geen vanzelfsprekendheid. Bovendien koppel ik aan ieder nieuwe rimpeltje of ouderdomsverschijnsel gewoon een herinnering; de lachrimpels zijn makkelijk, de frons herinnert aan minder goede dingen, maar zijn tegelijk een goede wake-up call.

Ook leuk voor de feestdagen? Het Holistik handboek, een prachtig bijna koffietafel boek met een ontzettend knappe cover en fijne inhoud om je de donkere, koude dagen voor kerst door te helpen.

Let’s Tubble

De beste lockdown investering die ik mezelf heb cadeau gedaan, is toch wel de Tubble; een luxe opblaasbar bad voor iedereen zonder bad. Aangezien mijn badkamer de grootte van een balzaal heeft en er in mijn optiek weinig dingen lekkerder zijn dan nadat je natgeregend bent of hebt gesport, in een dampend bad te stappen én het aantal luxe hotelovernachtingen met bad drastisch is gedaald, kon ik hem mijzelf prima verantwoorden. Inmiddels lig ik er bijna iedere avond in, zo heerlijk rozig voor het slapen gaan. Of trakteer ik mijzelf op een luie zondag en Netflix, maar dan kijkend vanuit bad in plaats van weer op de bank. (Geur)kaarsen aan, Hue lampen gedimpt en Zenbine ligt heerlijk in de week. Nu nog ff een handig badrekje en op zoek naar de lekkerste natuurlijke badolie… De Tubble is van Nederlandse makelij en verkrijgbaar in 2 maten en kleuren, vooral die maten wil je goed in de gaten houden!

Geurkaarsen liefde: Private Luxury of vriendelijk voor je portemonnee van Robijn of Hema

Het hele jaar door brand ik geurkaarsen, ik vind het een heerlijk ritueeltje. ’s Avonds als ik tegenwoordig in de keuken sta te HelloFreshen tegen de eetgeurtjes, op tafel, in de vensterbank, in de badkamer als ik in bad lig, ze staan door het hele huis. In verschillende prijscategorieeen, maar allemaal heerlijk riekend. Van natuurlijke was van het heerlijke merk Palais, de limited edition geurkaars uit de Amsterdam collectie van Rituals met Yuzu, de Fig kaars van Hema of de Zwitsalgeur van Robijn. Zeker als je je geur weer of nog steeds hebt, verdien je een lekker riekende omgeving.

Coronaproof interieur shoppen bij Biggles Amsterdam

Dat ik fan ben van Biggles in Amsterdam is geen geheim. Ik koop er de mooiste, bijzondere en duurzame kledingstukken. Maar ook van de interieurproducten word ik erg blij, Sabrina en Wieger hebben een wereldse smaak en een eclectische mix van bekende en onbekende designers. Zelf heb ik een enorme lampentic en mezelf een exemplaar van Madame Stolz beloofd, wat extra licht in donkeren tijden kunnen we allemaal wel gebruiken. Mocht je jezelf even ‘verantwoord’ willen uitlaten om wat inspiratie op te doen, bij Biggles werken ze keurig op afstand, het personeel draagt maskers en er is een maximum aantal klanten dat tegelijk naar binnen mag.

biggles amsterdam middenweg

Dit artikel bevat affiliate links, kost je niets als je klikt, maar levert team YourAmbassadrice wel een kleine vergoeding op.

Sabine de Witte