5 Delights

Five Delights: herfst vermaak

five delights gadgets

De Five Delights van deze week helpen je de natte, grijze, koude herfst doorkomen en houden nog even dat Indian Summer gevoel vast. Van leuke leestips tot een zomers drankje, hier werd ik heel blij van!

Depart

mendo depart boek
Dat Mendo favoriet adres is voor fijne boeken, dat is geen nieuws. Wat je misschien niet weet, is dat Mendo zelf ook boeken uitgeeft. Zoals DEPART, een samenwerking met de broers Sizoo, die prachtige foto’s voor je cureren. Voornamelijk reisfoto’s, van onder andere Joost Bastmeijer, persoonlijke favoriet die ik al jaren volg via Twitter en Instagram. Manon was bij de lancering in Hutspot op de Rozengracht waar Warsteiner en Kever Genever voor de versnaperingen zorgden. De 10e productie van Mendo zelf is een perfect cadeau voor reis- en fotografieliefhebbers en een prachtig koffietafelboek. Je wilt er alleen nog meer van op reis…
Fotocredits: Rik Groenland

MuseumN8

Zet hem in je agenda! #museumnacht #museumnachtamsterdam #museumnacht020 #geefonsmaaramsterdam #welovepurple

A post shared by Museumnacht Amsterdam (@museumnacht.amsterdam) on


Zaterdag 5 november is het weer zover; nachtelijk cultureel doen tijdens de MuseumN8. Tussen 19.00 en 02.00 uur kun je niet alleen de deelnemende musea een keer ’s avonds bezoeken, er zijn ook veel verschillende activiteiten. Alle highlights lees je hier. Persoonlijke favoriet: Bij FOAM komt privacy centraal te staan en is het programma vanaf 20.30 in samenwerking met Bits of Freedom. Trust me, zo heb je nog nooit naar Google en Instagram gekeken. Worth it!

Reisyogi


Toen ik laatst in Calgary leerde dat er geen excuus meer is om niet te yoga’en op reis moest ik toegeven dat ik dat wel vaak als excuus gebruikte. Collega Marleen van Getaway Travel maakt dat er nu echt geen excuus meer is, zij lanceerde onlangs haar website Reisyogi. Met yoga-bestemmingen, oefeningen voor op reis en heel veel zen vibes. Inspirerend, zelfs vanaf de bank op een herfstige avond!

Limeau – hèt drankje van deze herfst


Tip van Manon, zelf heb ik het nog niet geproefd maar haar Instagram wist me al wel te triggeren. Tel daar de abri-reclame die ik vanuit de Uber naar huis spotte bij op en ik had instant dorst. Limeau is sirop d’amsterdam, limonadesiroop uit Amsterdam. Natuurlijke ingrediënten en pure smaken als granaatappel/cranberry, ginger ale en rood fruit die je alleen maar aan hoeft te lengen met koud water. Of gebruikt om te mixen met je favoriete drankje. ‘Gewoon’ te koop bij Albert Heijn.

Bag to Reality


Weer een leestip, Liesbeth Rasker is haar eigen reis website, Bag to Reality, begonnen en deelt alles over solo reizen, hoe je fashionable voor de dag komt en hoe je voor weinig toch een luxe airbnb in Thailand kunt vinden. De schrijfstijl van Liesbeth maakt mij iedere keer keihard aan het lachen en daar ben ik stiekem wel eens een beetje jaloers op. Liesbeth is dan ook één van de grappigste mensen die ik dit jaar heb leren kennen en ik weet zeker dat je met haar mee wilt op avontuur!

Snowden Film + kaartjes


Nog een extraatje. Op donderdag 10 november is de première van de film Snowden in Tuschinski. Ik mag 5 x 2 kaarten weggeven. Wil je hier bij zijn? Laat dat dan in de comments weten. Je kunt je tot vrijdag 4 november aanmelden. Overigens is het geen gala gebeuren, maar gewoon, casual.

Zo, hier moet je de buien wel mee doorkomen toch?

Sabine de Witte