5 Delights

Five Delights: herfstklaar

five delights kamermeisjes

Met de Five Delights herfstklaar in een handomdraai. Je huis, je kast, je playlist, je huid. Want het lijkt er nu op dat de mooie Indian Summer dagen nu echt op zijn…

Rebelle

hermes laarzen
Toen ik terug kwam uit Canada wilde ik niets liever dan cozy warme kleren aan. Mijn jetlag therapie was dan ook mijn kast uitmesten. En heel veel dingen verkopen. Inmiddels ben ik al heel veel items kwijt via Rebelle, dankzij de Concierge Service heb ik er zelf geen omkijken naar en hoef ik zelf niets te doen. Super fijn, zeker als ik op reis ben en iemand wil iets kopen. Een kast die herfstklaar is zonder al te veel moeite. Bovendien maak je er veel andere vintage liefhebbers blij mee, want wat voor jou inmiddels ‘waardeloos’ is, kan voor hun van grote waarde zijn.

Herfstklaar met Sonos Potluck


Deze week at ik bij chefkok Frenk van Dinther van restaurant Wilde Zwijnen thuis, alvast in kerststijl. Sonos hield namelijk een onderzoek waaruit bleek dat muziek zoveel meer is dan achtergrondvulling en dat we het liefst muziek luisteren met onze close friends. Veel mensen brengen 3e kerstdag met vrienden door, dus dat is de perfecte gelegenheid om een gezamenlijke Spotify playlist met ze te maken en die af te spelen op je Sonos. Super slim, geen ingewikkeld gedoe met muziek die ineens uitvalt of uiteenlopende muzieksmaken waar je het niet over eens kunt worden. Tried, tested en het werkt super tof. Van te voren kun je de playlist maken, voorpret dus!
Frenk kookte uiteraard weer de sterren van de hemel in zijn Pinterest-waardige huis, wat voor de gelegenheid was gestyled door HyggeStyling

Op het menu stond: oesters en champagne, langoustine en gebakken grietfilet met cous cous van parelgort en zoetzuur van bloemkool en bospeen, ravioli gevuld met een stamppot van gele oerpeen en een saus van sukade en als hoofdgerecht procureur, stoof van de schouder, worst van het varken met gebakken boerenkool,spruitjes en uitjes in het zuur. Het toetje kon je zelf klussen met keus uit verschillende taartjes en zoetigheid.

Ravian


We love art bij YourAmbassadrice, en dat mag best een beetje ondeugend zijn. Manon is al een tijdje fan van Ravian van Beele en ooo als ik eens ruimte over had op mijn muren… Wellicht vind je het aanstootgevend, ik vind het humor. Iets fleurigs aan je muur tijdens de donkere dagen.

BorrelBox Amsterdam


Soms wil je gewoon niet van de bank af komen, ook al komen er mensen over de vloer die verwachten dat jij de perfecte gastvrouw bent. Nou kun je dan zelf eerst uren in de keuken gaan staan of je gezelschap overhalen om ergens te gaan borrelen maar… er is ook BorrelBox Amsterdam. Dit is echt een problem solver voor mij, want eten kan je overal wel bestellen, borrelhappen zijn dan weer een ander verhaal. Daar sprong Romee Houben bovenop en nu staat ze zelf in de keuken om borrelboxen op maat te maken. Verse ingrediënten, bijzondere hapjes en verrassende combinaties. Je geeft door voor hoeveel personen, eventuele allergieën en verzoekjes. Op een afgesproken tijd komt Romee langs om de homemade Borrelbox bij je af te leveren. Alles is dus zelfgemaakt, tenzij je voor de Borrelbox+ gaat, die is aangevuld met kaas en worst van verschillende Amsterdamse leveranciers. De Borrelbox is verkrijgbaar vanaf 4 personen voor €20,00, de Borrelbox+ is prijsafhankelijk van je toevoegingen. Kijk, zo maak je van de vrijdagmiddagborrel thuis een feestje, of kom je met een aperitiefje voor een feestje als perfecte gastvrouw voor de dag. In mijn box zat:
– muhammara – dip o.b.v. walnoten en geroosterde paprika.
– pistache hummus
– labneh kaasje op olie – labneh is uitgelekte yoghurt, zoals hangop, maar dan met zout en andere
kruiden
– crudite
– lavache crackers
– Ciappini – afgeleid van de italiaanse cracker ‘ciappe’ maar stuk kleiner
– smokey popcorn
– parmezaanse kaas chips
– mamo’s – dat zijn gekarameliseerde mais mote (een soort mais) met zeezout
– edamame
En tot slot, voor de ‘pimp je borrelwaterkan’ had je munt en gedroogde citrusvruchten
Dit was een heerlijke traktatie op een druilerige zondagmiddag met een lekkere fles rode wijn erbij. Het lijkt ook een stukje gezonder dan met je hand in een zak chips!
Romee zorgt er voor dat iedere box anders is, omdat ze bijhoudt wat je bij al je bestellingen hebt gekregen. Én op de potjes zit statiegeld, bij je volgende bestelling kun je ze inleveren. Ook nog milieuvriendelijk dus!
Niet alleen ik ben fan, ook het Parool is enthousiast (Blendle linkje)

Marie Stella Maris Lipbalm


Droge handen, gesprongen lippen, tranende ogen en uitgedroogde, schilferige huid. Ook daaraan merk je dat het echt herfst is. De tip: Marie Stella Maris lippenbalsem. Met kokos- en amandelolie, bijenwas en 100% natuurlijke ingrediënten. En dat in een handige tube!

Sabine de Witte