5 Delights

Five Delights: Inner Beauty

five delights valentijnsdag

Deze week Five Delights waar je vooral van blij van wordt. Omdat je er volledig zelf van kunt genieten, omdat je als delight lekker kunt eten of drinken of omdat je een kijkje kunt nemen in andermans creatieve brein. Deze luxe geneugten moest ik wel delen.

SUDIO Sweden

Luxe lippen met #vbxesteelauder en draadloos bellen met deze mooierds ?

A post shared by Your Ambassadrice (@yourambassadrice) on


Zonder headset ben ik verloren. Op de fiets, achter m’n bureau, tijdens het boodschappen doen of gewoon bij een wandeling. Om te bellen, een Blinkist boek te luisteren of muziek te luisteren. De standaard Apple oortjes waren prima, maar onze band werd de laatste tijd steeds moeizamer. Knopen, ruis of zelfs gewoon kwijt. Een keertje zelfs in de spaken tijdens het fietsen. Tja, toen snapte ik ineens waarom Apple de AirPods had bedacht. Maar een nieuwe iPhone moet nog even wachten (contracten en een hekel hebben aan bellen, goed verhaal) en nieuwe oortjes konden dat niet. Ik heb natuurlijk een prachtige Bose QC35, maar daarmee stap ik niet op de fiets. Levensgevaarlijk, want dan hoor ik geen verkeer meer! Via Instagram kwam ik de Sudio Sweden earphones tegen en de combinatie wit met rosé goud was al bingo, het leren hoesje maakt het helemaal af en de geluidskwaliteit… daar sloeg ik stijl van achterover. Beter dan ik had gedacht! Absolute aanrader. Vasa Blå? Deze headset dus.

Purdey’s


Purdey’s is een drankje op basis van botanische ingrediënten; een vitality drankje op basis van fruitsap, bronwater en vitamine B/C. Het drankje zelf is niet nieuw, maar wel pas net verkrijgbaar in Nederland. Wellicht dat je het tijdens een tripje Londen al wel eens bent tegengekomen, het komt namelijk uit de UK waar het al 30 jaar geschonken wordt! Purdey’s operereert vanuit het ’thrive on’ gedachtegoed, wat staat voor de regie nemen in je eigen leven, het heft in handen durven nemen. Regelmatig organiseren ze daarom ‘Thrive On’ sessies met inspirerende sprekers. Vorige week belandde ik zomaar aan tafel met de dames Karlijn en Evelyn van Holistik én top fotograaf Jimmy Nelson. Die laatste had ik al vaker ontmoet, maar deze keer was ook zijn vrouw erbij en hadden we een bijzonder gesprek over liefde en reizen. De locatie was overigens de Verse Goodstore, een geweldige ‘groene’ winkel aan de Prinsengracht en alleen zo’n plek kan mij al ontzettend inspireren. Of de drankjes lekker zijn? Ja, want de lichte bubbel maakt het drinkbaar. Ik ben alleen niet zo’n fan van rood fruit drankjes, maar dat is persoonlijk. Een fijne afwisseling tussen thee, limonade en frisdrank!

The Monocle Guide to Drinking & Dining


De Monocle noem ik vaak gekscherend bijbel, maar het nieuwste boek kan je als fan van lekker eten en drinken zeker zo zien. Interviews en behind the scenes met chefs, brouwers, creatives en natuurlijk heel veel hotspots. Een perfect cadeau voor de feestdagen voor foodies en cocktailbouwers, maar ook lekker om zelf mee op de bank te kruipen en inspiratie op te doen. Online is ‘ie pas volgende maand via de usual suspects verkrijgbaar, hij ligt sowieso in boekenhemel Mendo. Verkoopprijs is €45.

Layers van Eddy Zoëy

Keep telling we're equal and some want more. Toffe expo van multi-talent @eddyzoey in @artotel ???

A post shared by Your Ambassadrice (@yourambassadrice) on


Eddy Zoëy ken je vooral als presentator, maar eigenlijk is het een echte alleskunner én levensgenieter. Dat zie je nu terug in de expositie Layers, met kunstwerken gemaakt door Eddy zelf. Terugkerend onderdeel zijn ‘lagen’; onderwerpen die door elkaar heenlopen, lagen hersenspinsels van Eddy zelf. Van abstract naar een tikkeltje provocerend door het gebruik van teksten, of juist een rustgevend plaatje waar ik meteen een Canadees tafereel in zag. De expositie is te zien van 13 tot 25 oktober in de galerie 5&33 van het art’otel. En ja, voor deze werken kun je best een trein later nemen of even omlopen!

Met liefde geschonken


Dol ben ik op goede wijn en je bent er nooit over uitgeleerd. Dat bewijst Thérèse Boer, sommelier van De Librije maar weer. Samen met Hans Melissen deelt zij verhalen, anekdotes en advies over welke wijn wanneer en waar te drinken, te geven of te proeven. Gecombineerd met de bijzondere schenkmomenten van Bekende Nederlanders. Heerlijk cadeau en door de illustraties van Peter van Straaten kan dit boek ook prima op de koffietafel, daardoor extra snel bijdehand als je door een herfststorm genoodzaakt bent binnen te blijven.

Extra delight

Misschien wel de grootste deugd van deze week, zonder sponsoring, de Compeed Koortslip pads. Zo durf ik nog een beetje m’n huis uit.

Sabine de Witte