5 Delights

Five Delights

five-delights
five-delights
In Five Delights geef ik jullie iedere dinsdag een overzicht van vijf dingen die mijn dag een beetje opfleuren. Gadgets, hotspots of andere kleinigheidjes die me opvrolijken.

DeepWeb


Dat ik een beetje nerdy ben is inmiddels wel bekend. Ik volg innovaties graag op de voet, de Bitcoin ontwikkelingen verslind ik en hoe gek het misschien ook klinkt uit de mond van een blogger, ik vind privacy bescherming belangrijk. De documentaire Deep Web gaat over de oprichting van Silk Road en de rechtszaak rond de vermoedelijke oprichter. Deze rechtszaak verloopt verre van eerlijk en laat duidelijk zien dat de overheid alles mag in haar voordeel en niet eens met bewijzen hoeft te komen, terwijl wij als burger steeds meer van onze privacy kwijt raken en dat wanneer het zo uitkomt, gerust tegen je wordt gebruikt. De voice over is Keanu Reeves.

Wende x Gelders Orkest


Tijdens de Summer Symphony Sessions smelten popmuziek en klassieke muziek samen. Wende gaat met haar band en Het Gelders Orkest op avontuur in een 90 minuten durende show. Samen met het voltallige orkest brengt Wende een weergaloze avond vol vuur, melancholie en verleiding.
De concertreeks werd in de pers bejubeld. “Met één toegift komt Wende niet weg”, kopte De Gelderlander na een concert voor een uitverkocht openluchttheater. Het publiek wordt getrakteerd op een ontdekkingstocht door een breed scala aan muziek. De muziek van Wende loopt als vanzelf over in grote symfonische meesterwerken. “Dat ligt minder ver uiteen dan je van te voren zou verwachten; het rockt, het swingt en het is klassiek”, aldus dirigent Bas Wiegers. Wende over de samenwerking: “het is een avontuur en een feest om in deze show met Het Gelders Orkest de grenzen en de overeenkomsten tussen klassieke muziek, popmuziek en theater te verkennen. Het is een eer dat door het grote enthousiasme over onze samenwerking we elkaar nog eens op een podium mogen ontmoeten.”
Ik bezocht vorige week haar concert en was overwhelmed. Zó goed!

Ruinart en Rose


Op een heerlijke zomerse namiddag mocht ik samen met Ruinart de zomer vieren bij RIJKS. Omdat de tuinen open zijn, het zomerseizoen is begonnen en omdat de rose van Ruinart heerlijk is. Terwijl Joris Bijendijk en zijn team zorgden voor heerlijke gerechten, proefden we het verschil tussen een Magnum rose uit 2011 en een ‘gewone’ rose 2012, onder het genot van een heerlijk zonnetje, leuke mensen en fijne muziek terwijl Fréderic (de ‘neus’) vertelde over de verschillende champagnes. De dresscode was sprankelend, en volgens mij was me dat goed gelukt. Heerlijke middag en je mag me voor Ruinart wakker maken. Wist je trouwens dat de kelders van het champagnehuis in de Eerste Wereldoorlog werden gebruikt als schuilkelders?

Perenijsjes


Jaa, zomer! Warme dagen, die vragen om heel veel perenijsjes. De beste verkoeling, met weinig troep en slechte ingrediënten.

Hollandse Nieuwe


Hoewel ik dol ben op vis en schaal- en schelpdieren vind ik het vaak teveel gedoe om het te bestellen. De Hollandse Nieuwe is daar een uitzondering op; die eet je super simpel en snel tussendoor. Dit jaar is ‘ie extreem lekker; vet, zacht en vol van smaak. Dit is tijdens het seizoen mijn favoriete anti-kater middel, inclusief uitjes en zuur. Daar moet ik als ik wakker word dan nog even niet aan denken, maar deze gezonde vette hap helpt me er altijd snel weer bovenop.

Wat zijn jouw delights van deze week?

Sabine de Witte