5 Delights

Five Delights

5delights
In Five Delights geef ik jullie iedere dinsdag een overzicht van vijf dingen die mijn dag een beetje opfleuren. Gadgets, hotspots of andere kleinigheidjes die me opvrolijken.

The Body Shop vitamin C lijn

the body shop vitamin c lijn
Eind 2013 kreeg ik ineens huidproblemen. Acne, en niet zo’n beetje ook. Hormonaal, dus behalve rust, reinheid, regelmaat en gezond leven was er weinig aan te doen. Ik liet me behandelen bij Radiant Life Care en kreeg daar de producten van Image voorgeschreven. De Vitamine C lijn zou snel resultaat bieden, zeker als ik ook vitamine C supplementen zou slikken. Dat ben ik gaan doen en doe ik tot op de dag van vandaag nog steeds. Mijn huid is inmiddels weer zo goed als hersteld, vooral omdat ik minder stress heb. Nu heeft The Body Shop recent ook een vitamine C lijn gelanceerd en sindsdien ben ik ‘hooked’ aan de moisturizer. Luchtiger dan een crème (vind ik in de zomer erg prettig), mét SPF 30 en een heerlijke citroengeur. Ook nog erg betaalbaar, de moisturizer kost € 19,80 en daarvoor krijg je een handige tube van 50ml. Perfect voor op reis dus!

Villa Massa x Frank E. Hollywood

Villa Massa x Frank E Hollywood. De 2e fles van links uit de voorste rij is mijn creatie
Wist je dat het beschilderen van een Limoncello fles heel rustgevend kon zijn? Ik ook niet, tot ik het zelf probeerde. In het Art Hotel is nu de expositie The Beauty of Pop van Frank E. Hollywood te zien, een Amsterdamse kunstenaar die prachtige werken maakt. Geïnspireerd op de jaren 80 en 90, met veel kleurgebruik, prachtige vrouwen als muzes en bijzondere technieken. Deze expositie is in samenwerking met Villa Massa en hoe kun je nou beter kunst en limoncello bij elkaar brengen door onder leiding van Frank je eigen kunstwerk te maken? Mijn exemplaar is geïnspireerd op wit, wat voor mij staat voor fris en een schone start. Het mintgroene is een knipoog naar de Italiaanse bergen op een beetje bewolkte dag na.

Mendo x Hôtel Droog

Mendo x Hôtel Droog
Mendo is mijn favoriete boekenwinkel in Amsterdam en ze weten altijd fantastische samenwerkingen te realiseren. Zoals deze zomer in Hôtel Droog, waar ze een pop-up store hebben geopend. Tip: koop een nieuwe aanwinst en ga er in het restaurant lekker in bladeren bij een gezond broodje of sapje. Zo’n fijne locatie! Van 4 juli tot 31 augustus kun je hier terecht voor heel veel uren bladerplezier.

HEMA speltcrackers


Mijn nieuwste verslaving en ideaal voor op reis. Deze speltcrackers zijn nauwelijks kapot te krijgen, dus perfect om mee te nemen in het vliegtuig en te eten in plaats van de ongezonde snacks. Ik neem ze als tussendoortje of als lunch met gezond beleg. De handige losse pakjes stop je in iedere tas, slim als je snel last krijgt van appelflauwte. Deze zitten nu standaard in mijn koffer! Helaas kon ik ze op de website (nog) niet vinden, maar iedere HEMA met een foodafdeling verkoopt ze.

Zonnebril op sterkte

Ace & Tate Byron in Space Oddity
Er is iets goed mis als ik zonder zonnebril de deur uit ga. In Italië ging er afgelopen weekend door de hitte ook iets mis; mijn lens viel tot twee keer toe uit van de droogte. En dan zie ik bijzonder weinig. Een goed excuus dus om weer een nieuwe zonnebril aan te schaffen. Ace & Tate blijft favoriet, en na de Lucy, Hudson, Kat en Dustin kan ik volgende week de Byron aan de collectie toevoegen. Toch wel lekker om op warme dagen geen lens in te hoeven! Ook een zonnebril op sterkte is binnen 7-9 werkdagen klaar bij Ace & Tate, ideaal.

Sabine de Witte