5 Delights

Five Delights: Luxury Ladies

04/10/2016
five delights gadgets

De Five Delights van deze week zijn dingen die dames die van een beetje luxe houden zeker kunnen bekoren. Luxury Ladies, eat your heart out. En vooruit, eentje met wat meer diepgang, omdat het gewoon belangrijk is. En eentje die ook een beetje mannelijk is…

NamaStay


In het kader van Zenbine doe ik graag een lesje yoga, maar eerlijk toegegeven, op reis is dat het eerste wat ik uit mijn daily habits schrap. In Canada verbleef ik in het Le Germain hotel in Calgary, waar een bijzondere samenwerking werd gelanceerd. Samen met het Canadese merk Lululemon en yoga instructrice Virginie Duval lanceerde Le Germain en Alt hotels een viertal YouTube video’s met yoga-oefeningen voor in je hotelkamer. In alle hotels kun je yogamatten lenen, zodat je geen excuus meer hebt om je yoga-oefeningen te laten versloffen. Super slim! Overigens zijn yogamatjes in hotelkamers hier in Canada meer standaard dan uitzondering, heel fijn!

Selfskie


Deze gadgetfreak was op golf reis en officieel mag je op de golfbaan geen telefoon gebruiken. Maar je wilt wel af en toe een fotootje schieten van het uitzicht of de baan. Hetzelfde geldt tijdens een ski-vakantie. Daarom is er nu een hele toffe en slimme Kickstarter Selfskie campagne. Met de Selfskie krijg je een tooltje dat je op je skistok, golfclub of een ander verlengstuk plaatsen. Dat heb je inmiddels al in je hand! Als je nu €31 in de campagne stort, ontvang je 2 Selfskie’s in december, precies op tijd voor het wintersport seizoen! Te laat voor mijn golfsessies in Canada, maar tegen die tijd verzin ik wel een andere reden! Overigens is de campagne al zo succesvol dat de Selfskie er zeker komt, maar je kunt nog steeds pledgen!

Je hebt wel iets te verbergen


Het boek van De Correspondent journalisten Maurits Martijn en Dimitri Tokmetzis ‘Je hebt wel iets te verbergen‘ laat zien waarom je je bewust zou moeten zijn van je privacy en persoonlijke data. Online, maar ook tussen verschillende instanties. Want je denkt misschien dat je niets te verbergen hebt, heeft iedereen, commercieel en overheid, zomaar het recht om alles van je te weten? Een mooie uiteenzetting wat er met je data kan gebeuren, hoe je jezelf kunt beschermen en vooral dingen die je hopelijk aan het denken zetten en bewuster maken. Deel niet zomaar persoonlijke gegevens. Ik deel heel bewust, dit boek maakte mij van kleine dingetjes nog bewuster. Aanrader als je wel eens wilt weten waarom je hier bewust mee moet omgaan.

All Day Bowls

She did it again! Congrats @denisekortlever with the new #alldaybowls book. The comfort of bowls & food ???

A post shared by Sabine De Witte (@sabinedewitte) on


Vandaag was de boeklancering van het tweede boek van culinair talent Denise Kortlever van All Day Kitchen, All Day Bowls. Want als je het hebt over comfort food, wat is er nou fijner dan opgekruld op de bank uit een kom lepelen? Dat dat niet ongezond hoeft te zijn, bewijst Denise met dit boek. De recepten variëren van te ingewikkeld voor mij tot snelle bowls met restjes of slechts 3 ingrediënten. Handig! De fotografie is nog een extra vermelding waard, zo mooi!
Overigens, uit een kom eten hoeft helemaal niet cheap te lijken, zie de prachtige producten van Tokyo Design Studio.

FaceForward

Een tijdje terug was ik bij het FaceForward event, over exceptional cosmetics. Een lancering van bijzondere beautymerken. Jarenlang was ik trouw aan La Prairie, maar sinds 2 jaar lijkt mijn huid daar niet blij meer van te worden. Qua make-up gebruik ik Image Skincare, maar qua verzorging ben ik nog zoekende. Reden genoeg om eens langs te gaan.


Ik maakte kennis met het Duitse Royal Fern, een lijn gebaseerd op de varen. Volledig organisch en opgericht door dermatoloog Dr. Timm Golueke. Sinds ik terug ben gebruik ik nu de anti-aging cream en de bevindingen tot nu toe zijn dat mijn huid de crème snel laat intrekken (die kwam ook behoorlijk wat vocht te kort) en dat mijn huid er rustig van blijft. Normaal na een reis van 9 uur in het vliegtuig krijg ik de dagen erna veel onrustige plekjes, tot nu toe blijft dat uit. Wat ik fijn vind aan zo’n lijn is dat natuur en scheikunde zich mengen, want ken jij een veel sterkere plant dan de varen?


Het Franse parfummerk Pour Toujours is opgericht door Martine Denisot uit Parijs. Martine heeft als schrijfster en wereldreiziger heel veel gezien van de wereld en kwam tot haar roeping als parfumeur door Jacques Polge, ‘de neus’ van Chanel Parfums. Hij leerde haar haar intuïtie te volgen, wat het resultaat is geworden van een prachtige collectie van 6 geuren. Extra speciaal omdat ze in de laboratoria van Chanel de fijne kneepjes leerde. Martine’s passie en haar afkomst probeert ze in iedere fles te stoppen, met ingrediënten die zich uitten als je het parfum even draagt. De geuren worden deel van het leven van de drager. Mijn persoonlijke favoriet is de Tudo Bem! – met veel citrus, bijna een cologne. De overige geuren zijn bloemig, zoet en kruidig, de een wat heftiger dan de andere.

고마워 허니 #frankleder

A post shared by 은별 (@bulgogipizza) on


Het Duitse Tradition is een lijn met lichaamsverzorging van de mode-ontwerper Frank Leder. Alle ingrediënten zijn bijzonder en meestal natuurlijk. Het zijn herinneringen aan Leder’s jeugd, zoals paddestoelen zoeken in het bos. Hij zocht naar ingrediënten met een verhaal. Zo heeft hij een zeep met Bavariaanse worst, witbier of vlierbloesem. De verpakkingen doen denken aan oude apothekersflessen, met originele oude bakelieten doppen. Ietwat mannelijk misschien, maar daarom juist een origineel cadeau. Er is ook een prachtige reisset voor de heren.

Sabine de Witte