Instagram

Follow Me!

5 Delights

Five Delights

19/05/2015
Reading Time: 3 minutes

five-delights

In 5 delights geef ik jullie iedere dinsdag een overzicht van vijf dingen die mijn dag een beetje opfleuren. Gadgets, hotspots of andere kleinigheidjes die me opvrolijken.

Maveller


De reistrends van 2015 laten zien dat steeds meer mensen reisinspiratie zoeken en delen via online platforms, reviewsites en social media. Zo heb je bijvoorbeeld Maveller, een social trip planner die de traditionele reisgids naar een hele nieuwe dimensie brengt. Op Maveller ontdek je de hotspots in de buurt van jouw volgende bestemming. Op basis van ervaringen worden de meest gewaardeerde bezienswaardigheden aan je voorgesteld. De plekken die je niet wilt vergeten, voeg je eenvoudig toe aan je ‘bucketlist’ of ‘pin’ je meteen aan je komende trip. Op deze manier stel je eenvoudig en snel je persoonlijke reisgids samen, die overal te raadplegen is, zowel on- als offline. Hoe tof!

Tableau


Planten maken mijn huis een heel stuk aangenamer. Ze zijn een essentieel onderdeel van mijn interieur, maar omdat ik veel op reis ben kan ik ze niet altijd even goed verzorgen. Water geven schiet er namelijk nog wel eens bij in. Ik schreef al eerder over Pikaplant, een vertical garden met een zero electricity eb-en-vloed irrigatiesysteem, waarmee de makers het voor iedereen mogelijk willen maken om planten in huis te hebben. Nu hebben ze een nieuw ontwerp: tableau, een mini versie van One die nu maar €125 kost op Kickstarter en die net wat handzamer is.

Taste of Amsterdam


Taste of Amsterdam maakt het Amstelpark van 4 – 7 juni een verzamelplaats van sterrenchefs en hun signature dishes; een aaneenschakeling van nieuwe food innovaties en de beste gerechten. En dat allemaal onder het genot van de mooiste wijnen en lekkerste cocktails naar keuze. Geniet van tastings, workshops en de food market, want het programma van Taste of Amsterdam is om je vingers bij af te likken. Om en nabij 20 restaurants en een groter aantal chefs tonen hun beste werk op Taste of Amsterdam 2015. Gasten proeven de verfijnde creaties van namen als Julius Jaspers, Peter Lute, Elkaar, Aan de Poel, Bolenius, De Foodhallen, het Bosch, &samhoud places, Ali, La Garage, Jamie Oliver’s Fifteen, Bluespoon, Skylounge, Visaandeschelde en The Butcher.

Zoku


Deze week is er iets nieuws gelanceerd in Amsterdam: de stijlvolle en ruimtelijke Zoku Loft, ontworpen samen met het prijswinnende design- en architectuurbureau ‘Concrete’. Deze loft is geen hotel of bed&breakfast en niet langer alleen een slaapvertrek, maar vooral ook een ruimte om te wonen en te werken. Waar normaal gesproken het bed de aandacht trekt in een hotelkamer steelt in de Zoku Loft de vierpersoonstafel alle aandacht. De oprichters van Zoku, Hans Meyer en Marc Jongerius, streven ernaar om in de nabije toekomst meerdere Zoku’s in de meest creatieve steden over de hele wereld te openen. Uiteindelijk zal er een netwerk van Zokus ontstaan dat haar gasten met elkaar verbindt, onwijs tof! Voor mij voelt het als een interessant alternatief van de traditionele hotelkamer.

Culinair Van Gogh


Moshik Roth, 2 Michelin sterren chef van restaurant &samhoud places te Amsterdam, heeft ter ere van Van Gogh’s 125ste sterfjaar een exclusief Van Gogh menu gecreëerd. De chef raakte voor zijn gastronomisch eerbetoon aan één van Nederlands grootste schilders geïnspireerd tijdens een bezoek aan het Van Gogh museum. De droom van Moshik is om gastronomie naar de wereld te brengen door mensen te inspireren en te verbinden. Waar hij normaal inspiratie haalt uit nieuwe mensen en het ontdekken van nieuwe culturen waarmee hij in aanraking komt tijdens zijn reizen over de hele wereld, vond hij deze keer inspiratie op Nederlandse bodem. Het Van Gogh menu van Moshik is een ode aan de kleur. Van Gogh maakt als meester van de kleuren als geen ander gebruik van de kracht van kleur als expressiemiddel en om emoties op te roepen. Het oproepen van emotie en het overbrengen van een gevoel is iets dat Moshik ook wil, maar dan met zijn gerechten. Ik ben benieuwd!

Wat zijn jouw delights van deze week?

Sabine de Witte

Reisjournalist at YourAmbassadrice
(Reis)Journalist en Content Creator. Voor altijd nieuwsgierig en op zoek naar de meest bijzondere plekken op het gebied van luxe reizen, lifestyle, gastronomie en design
Sabine de Witte

Instagram

Follow Me!