5 Delights

Five Delights: mobiele reisinspiratie

Five Delights geuren

Mobiele reisinspiratie? Ja! Dingen die je mee kunt nemen op je volgende reis of die je kunnen inspireren voor je volgende reis. Fijne boeken, een bijzonder kijkje in de toekomst, relaxed onderweg overal het laatste nieuws volgen of je even lekker terug trekken. Geniet van de Five Delights!

Little Escapes: net over de grens van Barts Boekje

Yes, een opvolger voor Little Escapes met 200 slaap- en eet adressen. Dit keer zocht Maartje van Barts Boekje het dichter bij huis en verzamelde ze 208 slaap- en eetadressen in Nederland, België, Zuid-Engeland, Noord-Frankrijk en West-Duitsland. Little Escapes Net over de grens dus. Lekker voor een lang weekend er even tussen uit, op rij- of treinafstand. Zelf kampeerde ik vorig jaar op de Lievelinge en het jaar ervoor had ik mijn kampeer vuurdoop in Houffalize, België en ik vond beide echte aanraders. Bovendien staat het boek ook leuk op de koffietafel, zodat je nog regelmatig inspiratie op kunt doen voor leuke tripjes. Op regenachtige zondagen bijvoorbeeld.

MINI goes Living

Tijdens Salone del Mobile in Milaan presenteerde MINI het LIVING – BUILT BY ALL concept in samenwerking met Studiomama. MINI showde voor de derde keer op de beurs met als doel om architectuuroplossingen te bieden die naadloos inspringen op stadsproblemen als schaarse woonruimte. Op de beurs lieten ze een concept zien waarbij leefruimte super efficiënt – en bijna mobiel – is gemaakt. Nou, zo wil ik in de toekomst ook wel wonen!

Reizen volgens Hannema

Ik moet toegeven, stiekem ben ik enorm fan van Hannema. Hoe ze haar wilde, stoere blonde haren in boek een de wereld over liet reizen, voor niets en niemand bang, leek. In boek twee ontmoette ze iemand waardoor haar actieradius wat beperkter werd, ze wilde vooral samen zijn. In boek drie, Reizen volgens Hannema, deelt ze de lessen die ze leerde tijdens 10 jaar reizen, trekt ze bijzondere conclusies en heeft ze mij in twee dagen weer haar wereld in weten te zuigen. Want ze schrijft nog net zo innemend als in het eerste boek. En ik vind haar nog net zo stoer. Aanrader!

Blendle Audio

Dat ik een fan van Blendle ben dat is wel bekend, helemaal nu ze Blendle Audio hebben. ’s Ochtends en aan het eind van de middag ontvang je de belangrijkste nieuwsberichten, ingesproken. Ik kan af en toe nog schrikken als er uit mijn speaker galt: “Hallo Sabine”, maar vind het heerlijk om in 20 minuutjes terwijl ik mijn ochtendrituelen afwerk bijgepraat te worden over alles wat er toe deed terwijl ik lag te slapen. En ook als ik na een werkdag naar huis fiets, luister ik graag. Het maakt me bovendien een veiligere en minder opgefokte fietser. Nou ja, afhankelijk van het nieuws dan.

Alpaca Loca

Een tijdje geleden spotte ik de fleurige kussens en dekens van Alpaca Loca op een event van Holistik en ik werd op slag verliefd. Sowieso vind ik dat je nooit genoeg dekentjes kunt hebben, in mijn geval allemaal binnen handbereik van bank of bed, want ik ben een enorme koukleum. Bovendien heeft het iets huiselijks en knus. De Alpaca Loca dekens zijn van 100% alpacawol uit Ecuador, die allemaal de best mogelijke verzorging krijgen. Het resultaat: een zachte, kleurige deken waardoor ik Ecuador op mijn verlanglijst voor 2019 heb gezet. Een deken die niet alleen warm houdt, maar ook op warme dagen heerlijk is. Ik slaap er de laatste nachten onder, want wol isoleert en verkoeld geweldig. Bovendien weet ik er de blits mee te maken tijdens een picknick in het park en gaat deze zeker mee als ik deze zomer een road trip ga maken. Een perfect, duurzaam en origineel cadeau waar je het hele jaar door plezier van hebt!

Sabine de Witte