5 Delights

Five Delights

5delights
In Five Delights geef ik jullie iedere dinsdag een overzicht van vijf dingen die mijn dag een beetje opfleuren. Gadgets, hotspots of andere kleinigheidjes die me opvrolijken.

Barista & Co

barista-co-786965
Koffie is hot. De hipste barretjes stampen uit de grond en in steden ontstaat een heuse koffiecultuur. Hartstikke leuk, maar ook thuis wil je de kwaliteit die je buiten de deur gewend bent. Dat kan nu in een handomdraai met de collectie van Barista & Co. Niet alleen functioneel maar ook nog eens een lust voor het oog in de kleuren electric (koper) of gunmetal (zwart). Ondanks dat ik zelf geen grote koffie fan ben, moet ik het nu toch maar eens leren drinken. Vooral de koperkleurige collectie is hebberigmakend!

Dim Sum Now!


Stomen gaat bakken, braden en frituren voorbij. Gezond, lekker en snel; daar houdt zowel de conscious eater als de chronisch gehaaste stedeling van. Met stoom blijven de bite, de smaak en de voedingsstoffen van gerechten optimaal bewaard zonder moeilijke meesterchef-technieken toe te passen. It’s fast good! En dat vinden niet alleen Guido van der Meijden en Yiu Ting Cheung van Dim Sum Now. Nadat de verkoop van dumplings en gyoza op diverse foodfestivals al op rolletjes liep, ruilt het duo de foodtruck nu in voor hun eerste eetwinkel. Dim Sum Now is dim sum van nu – it’s all in the name. In de eetwinkel is de counter onophoudelijk gevuld met dampende stoommanden vol dumplings en gyoza in ieder vijf verschillende varianten met varken- kip-, eend-, vis- en vegetarische vullingen. Daarnaast zijn er specials als de BBQ Bun, de Lotus Leaf Wrap en sides als edamame en zeewiersalade. Deze week opende Dim Sum Now in de Pijp voor eat-in en take-out.

Blendle Reizen


Blendle heeft in korte tijd haar sporen verdient onder het Nederlandse leespubliek. Steeds vaker zie je linkjes naar artikelen op social media verschijnen die niet verwijzen naar de originele bron, maar naar een blendle-artikel. Het medium geeft je daarnaast ook nog de mogelijkheid om mensen te volgen die je interessant vindt of door gecureerde kanalen te scrollen. Langzaamaan krijgt het het reis-kanaal van Blendle vorm en ik mag dit in goed gezelschap cureren. Geen reisnieuws missen? Volg het beste reisnieuws dan hier. Op mijn eigen kanaal deel ik ook andere artikelen die ik interessant vindt, mij volg je hier op Blendle.

YAY


Een eigen onderneming staat tegenover de ambitie voor een nieuwe wereldreis. Een masterstudie moet zich schikken naar een training voor de New York marathon, die weer moet wijken voor borrels met vrienden bij de nieuwste hotspot. Het begin van het millennium bracht een nieuwe kwaal met zich mee; de ‘Fear of missing out’ slaat toe in een wereld waarin zoveel te doen is dat er vooral heel veel te missen valt. Maar FOMO krijgt een tegenhanger in JOMO, ‘Joy of missing out’ – een moment bewust afstand nemen als nieuwe en duurzame levensstijl, bij de nieuwe hotspot YAY. YAY brengt als eerste in Amsterdam alle elementen van de moderne, gezonde levensstijl samen voor zowel de parttime gezondheidsgoeroe als de toegewijde fitgirls, in een health store met een raw food café. Een toffe plek waar je je heerlijk terug kunt trekken. Vanaf 10 november zijn ze open op Gerard Doustraat 74.

Bond x Belvedère


Vlak voor ik naar Iran vertrok beleefde ik een heus Bond avontuur als Bond-girl. De hele week kreeg ik smsjes, belletjes en hints over de locatie. Op donderdagavond moest ik me om 19.00u melden bij The Oyster Club. Dresscode was Bond-chic, dus voor de gelegenheid had ik lekker uitgepakt met een Zara jurk tot de grond met open rug. Bij de Oyster Club doen we hapjes en drankjes (shaken, not stirred) terwijl iedereen zich afvraagt wat er nog meer gaat gebeuren. Dan word ik samen met nog 2 gasten opgehaald, staat er een mega Landrover in het Olympisch Stadion en rijden we over de baan onder begeleiding van Bond-tunes en passend licht het duister in. Bestemming? Onbekend. Na een comfortabel ritje staan we iets later voor het Faralda Crane Hotel, waar we in een kamer een puzzel moeten oplossen. Helaas, wij missen 1 clue en weten de slapende Bond beauty niet te redden. Per boot gaat het volgende stuk, met Prins Bernhard Jr. als kapitein. Het laatste stuk even opwarmen in de auto, voor we bij de volgende locatie aankomen. Van alle feestjes is dit wel een heel bijzondere locatie; de presidential suite in het Okura hotel. De grootste suite van Europa en Justin Timberlake had er de week ervoor nog geslapen en ook Obama bracht hier de nacht door. Het feest was geweldig, met heel veel Belvedère, een bioscoop, make-up en heel veel mooie mensen. Het was echt een briljante ervaring. Bedankt Belvedère voor deze bijzondere avond!

Girls

Sabine de Witte

Wat zijn jouw delights van deze week?

Sabine de Witte