5 Delights

Five Delights: om de kou bij te vergeten

five delights gadgets

Terwijl er weer een weeralarm is afgekondigd, varen over de Amsterdamse grachten momenteel als doodzonde wordt gezien en er zelfs sneeuw ligt op de Waddeneilanden, verlang jij waarschijnlijk naar lentezon, de eerste tekenen van voorjaar, zon! Zelf mag ik natuurlijk niet klagen na een maand vitamine D-infuus in Zuid-Afrika en eerlijk toegegeven, het had veel slechter thuiskomen kunnen zijn. Denk lange, grijze, grauwe dagen vol regen en waterkou. Maar terug naar de wens naar het voorjaar. Soms moet je dat een beetje opzoeken. Vandaar deze Five Delights, waarbij je lekker kunt wegdromen naar warmere momenten.

Monsieur Deux

monsieur deux frankrijk
Een zomer met je loved ones in een kasteelboerderij in Frankrijk. Klinkt dat goed of niet? Slechts drie uur rijden vanaf Parijs ligt dit weelderige paradijs van Nederlandse eigenaren Harold en Johan. Vijf jaar geleden gingen ze eens onderzoeken of dat zou werken, een vakantieboerderij in Frankrijk, en deden ze het er naast hun Amsterdamse stadsleven een beetje bij. Tot ze de kans kregen om het naastgelegen chateau ook uit te baten. Ze pakten hun boeltje permanent en maakten van La Fermette Lot en Chateau ‘Monsieur Deux‘. Nog steeds kun je kiezen uit de knusse, maar stijlvolle (Johan is stylist) vakantieboerderij voor zes personen – beeld je Franse knusse romantiek in, uren tafelen, rustieke landerijen en velden vol lavendel of het Chateau, ook voor zes personen, vintage hemel gelegen tussen twee tuinen waarbij Versailles verstompt. Een beetje spartelen en zwemmen, tafel tennissen, barbecueën, boekje lezen, wijntje drinken of te wel, leven als God in Frankrijk.

Karin Barnhoorn x Deblon Sports Golf collab


Als jullie mij een beetje volgen, weten jullie dat ik het heerlijk vind om af en toe op de golfbaan te staan. Vooral op een zonnig moment lekker op de driving range alle stress wegslaan, kan mij zeer bekoren. Toch is er altijd een struggle: wat trek ik aan? Die struggle ondervond ook Karin Barnhoorn van Chapter Fifty, fervent golfster. Samen met luxe sportmerk Deblon ontwikkelde ze een golfkledinglijn zodat je er op de golfbaan altijd stijlvol uitziet. En er buiten overigens ook, want de items zijn prima te combineren met casual wear. De lijn bestaat uit een broek, polo, vest in zwart met diep olijfgroen en een groen jasje. Mag van mij zo rechtstreeks mijn garderobe in, beloof ik bij deze dat ik dit jaar écht mijn GVB eens ga halen, zodat ik er dan ook een rondje in kan lopen. Ontworpen met veel stijlgevoel en liefde in Amsterdam, fairtrade gemaakt in een luxe atelier in Brazilië.De collectie is vanaf nu verkrijgbaar zowel online, in de Deblon brand boutique in Amsterdam en exclusief in de golfshop van Golfsociteit De Lage Vuursche in Den Dolder.
En op de hashtag #deblonsportsxkarinbarnhoorn krijg je nog meer stijlinspiratie, op en naast de baan. Nu zelfs in deze kleding even te koud, maar wel een warm vooruitzicht zodra de vrieskou zich heeft overgegeven aan het voorjaar.

eVisa Canada en VS visa aanvragen


Niet alle reisvoorbereiding is altijd even leuk, zeker niet als het gaat om ingewikkelde visumaanvragen. Door de jaren heen heb ik geleerd dat je dat vaak het beste uit handen kunt geven (hallo Iran, Rusland en dan naar de US!). Zelfs als het om iets relatief simpels gaat als je esta voor de VS of, sinds kort ook, Canada. Organisaties die zich hebben gespecialiseerd in esta VS of Canada aanvragen, weten precies hoe ze moeten zorgen dat jij tijdig de juiste toestemming krijgt. De eerste keer dat ik voor Portland mijn US esta aanvroeg, hoorde ik zes weken niets. Toen heb ik maar eieren voor mijn geld gekozen, en de visumdienst ingeschakeld, om toch op tijd te horen dat ik zonder veel problemen het land in mocht. Hoef je de deur overigens niet eens voor uit, gaat heerlijk lui vanaf de bank, digitaal!

The Menko ten Cate Collection: A Lexicon of Classic Luggage

the luggage collection menko ten cate
Wat krijg je als je historicus Andreas Koch en kunstkenner/verzamelaar Menko ten Cate samen laat werken? Een prachtig naslagwerk over klassieke bagage. En wie heeft er nou geen zwak voor vintage leren koffers, de prachtige kisten à la in de film Titanic etc.? The Menko ten Cate Collection: A Lexicon of Classic Luggage is een fotoboek met gelimiteerde oplage waar je iedere reisliefhebber mee kunt verrassen en zelf bij kunt wegdromen naar historische koloniale avonturen en exotische oorden.

PEEJAYS Doughnuts


Donuts in Nederland, hoewel de hype er een beetje af is, is het nog steeds een nieuwigheid. Een hele smakelijke, vind ik zelf, met ruimte voor creativiteit, want donuts kun je in allerlei geuren, kleuren en smaken krijgen. Peejays Donuts doet dat bijvoorbeeld goed, met hun bekende prosecco donut. De zaak aan de Vijzelstraat is gerust een hotspot te noemen, waar je je tegoed doet aan het heerlijke snoepgoed, koffie of zelfs een bubbeltje. Bovendien is het een familiebedrijf, gerund door twee broers die als kinderen al gek waren op donuts toen ze in Amerika woonden. Bij Your Ambassadrice zijn we niet alleen suckers voor suiker, ook voor oprechte verhalen zoals deze. Je kunt de donuts overigens ook online via Uber EATS bestellen, zo vanaf de warme bank.

Sabine de Witte