5 Delights

Five Delights: originele Valentijnsdag inspiratie

five delights valentijnsdag

Ja het is al Valentijnsdag als je dit leest. Spuit 11 in de bocht. Voornaamste reden: zelf ben ik twee dagen ervoor jarig en Valentijnsdag valt daardoor altijd in het water. Overigens is dat geen klacht, op mijn verjaardag pak ik zelf meestal groots uit, dus dat compenseer ik ruimschoots. Toch kon ik het niet laten om nog wat originele Valentijnsinspiratie te delen. Omdat ik hier zelf absoluut blij van zou worden, als ik wel aan Valentijn zou doen. In gevende en ontvangende vorm.

About Art

About Art

Kunst kiezen en kopen vind ik altijd een enorme uitdaging. Gelukkig is daar nu een oplossing voor. Met de app About Art (voor iOS en Android) kun je virtueel zien hoe een kunstwerk er bij jou thuis uit komt te zien. Je kiest uit de app simpel het kunstwerk, projecteert dit op je muur et voila. Virtual reality at its best. Via de app kun je uiteindelijk ook het kunstwerk kopen (je wordt doorverwezen naar de website). Het aanbod is groot en gevarieerd, met veel bekende kunstenaars, zowel schilderijen als fotografie en beeldhouwwerk. O.a. werk van Jeroen Swolfs (van het Streets of the World project waar ik al vaker over heb geschreven) is er in te vinden, maar ook Anton Heyboer, Corneille, Daan Noppen, Herman Brood, Karel Appel en persoonlijke favoriet, Yamandu Roos. About Art is een Nederlandse partij en zij doen exclusieve kunstinkoop en samenwerkingen. Ook verzorgen zij kunst in hotels, waaronder Pillows Hotels (Vondelpark, Zwolle).

Joe Circular

Joe Circular

Wat is er nou fijner dan de trui van je vriendje ‘lenen’? Een ‘groene’ trui lenen! Joe Merino komt met de Joe Circular; gemaakt van oude Joe Merino truien die niet meer te redden waren en ander restmateriaal. Het resultaat: een tijdloze, stoere klassieke gebreide trui die tegen een stootje kan. Gemaakt van 70% gerecyclede merinowol en 30% industriële restanten, zonder verfstoffen en chemicaliën. Het is nog een Limited Edition van 300 stuks, dus een zeer speciaal Valentijnscadeau, maar veel duurzamer wordt het niet. Nou ja, je liefde hopelijk wel. Verkrijgbaar voor 130 euro.

kras vakantie

Kras vakanties: er samen lekker op uit

Kras ken je vast, het is een van de oudste touroperators van Nederland. En daarom lekker betrouwbaar voor een luxe vakantie, stedentrip of cruise reis met je Valentijn. Wil je je liefde echt testen? Dan ga je natuurlijk samen op rondreis. Hoe dan ook, je ontdekt samen de wereld en de liefde met Kras. Van Last minutes tot compleet verzorgde weekendjes weg. Nog geen Valentijn? Dan hoef je ook echt niet thuis te blijven, Kras biedt ook single-reizen, of je kunt je eigen rondreis samen stellen. Bijvoorbeeld Abu Dhabi, de Seychellen en Zuid-Afrika, die kan ik van harte aanbevelen! 😉

Toms OCeana

TOMS Animal Initiative Whale Collection

Het is voor mij inmiddels een traditie: iedere lange rondreis slijt ik een paar TOMS. Bij terugkomst staat er gelukkig weer een bijzonder leuk paar op mij te wachten. Eentje met een goede missie ook, namelijk een paar dat Oceana steunt. Een speciale limited edition collectie vegan schoenen geïnspireerd op de herstellende populaties van grijze en bultrugwalvissen. Oceana zet zich in om walvissen en andere zeedieren te beschermen, door o.a. Overbevissing tegen te gaan. Er zijn negen schoenmodellen voor dames, heren en kids met prijzen tussen de 40 en 70 euro. Walvissen heb ik al vaker op reis mogen zien, in Zuid-Afrika heb ik vooral de plaatsen gezien waar je ze tijdens het seizoen kunt spotten, maar de wetenschap dat ze daar jaarlijks naartoe komen is voor mij belangrijk genoeg om wederom dit goede TOMS doel te steunen.

Emthunzini Hats

Ik heb gelukkig een brillen- en hoedenhoofd. Gelukkig, want beide zijn voor mij noodzakelijk. Een hoed is de perfecte camouflage voor ieder weer en tijdens de afgelopen safari’s in de brandende zon aan het eind van de middag, was het de ideale manier om een zonnesteek geen kans te geven. Enige nadeel: hoeden zijn vaak kwetsbaar en overleven een ritje in je koffer of backpack zelden. Tot ik de Emthunzini Hats ontdekte. Deze kun je vouwen, wassen, onder in je backpack gooien en ze komen er iedere keer onschendbaar uit. Bovendien zit er een UV filter in en is het in Zuid-Afrika aanbevolen door de Cancer Association, want zeker hier is huidkanker een ding. Vanaf nu behoort deze hoed dus tot standaard reisbagage, wat een fijne Afrikaanse ontdekking!

Sabine de Witte