5 Delights amsterdam cadeau design Five Delights gastronomie luxe flash Wijn & cocktails

Five Delights – The Festive Wishlist edition

December is hier! En dat betekent twee keer knipperen en de feestdagen staan voor de deur. Ben jij net als ons al weken geleden met je wishlist begonnen of zit je nog om inspiratie verlegen? Wij probeerden de fijnste gadgets en hoogstaande heerlijkheden voor je uit om het de ultieme wishlist voor je te creëren. Let’s go!

1 De Dyson Airwrap™

Een absolute revolutie op haargebied, dat is de Dyson Airwrap™. Drogen, krullen en het gladmaken van pluizig haar; deze stylish multistyler en föhn has got your back. Speciaal voor de feestdagen verkrijbaar in de funky limited edition Ceramic Pop. Voor de ladies met krullend en kroeshaar is er de Dyson Airwrap Complete Long Diffuse multistyler. Die in een stijlvolle nikkel en koper editie komt.

Voor de mensen met fijn haar, dat zo heerlijk opspringt vanaf moment één dat de radiatoren weer aan gaan: door de gladmakende droog functie met koude Coanda-luchtstromen, is dit voorgoed verleden tijd. Het maken van golvende manen én krullen is tevens kinderspel met de Dyson tutorials. Alle styling manoeuvres zijn natuurlijk ontwikkeld zonder onze lokken te beschadigen.

2 Old Habits Die Hard hoed

Het Amsterdamse Old Habits Die Hard is al jarenlang een begrip in de altijd veranderende hoedenwereld. Talisa Cheung, oprichtster en meesteres van elk design, studeerde aan Academie Artemis, waar haar passie voor duurzame kleding en accessoires groeide. Ze ontdekte een opening tussen desginerhoeden en betaalbare alternatieven en nam de sprong in het diepe: OHDH zag het licht in 2015. Het resultaat; tijdloze, über-stylish hoeden die van generatie op generatie kunnen worden doorgegeven. Hoeden, flat caps (ook een toptip voor mannelijke cadeau seekers) en buckethats van duurzame kwaliteit, handvervaardigd in Portugal en Ecuador.

De naam van het merk, dat zijn oosprong vindt in het eeuwenoude Engelse gezegde, stimuleert ons om onze eigenheid te omarmen. Om te dragen waar jij je goed in voelt en je individualiteit te benadrukken; leven volgens jouw eigen regels. Het OHDH-team is een powerhouse vol gepassioneerde modevisionairs die vooroploopt op de trends en deze implementeert met een authentieke, creatieve twist. En ook aan comfort is gedacht want elke hoed is verstelbaar, om de perfecte pasvorm te creëren. En wat ons verlanglijstje betreft; daar staan de Rodeo in Berry Wine en de Bucket in Tasmania, hard bovenaan te shinen.

3 The MONOCLE Guide to Hotels, Inns & Hideaways

MONOCOLE our forever go-to guide voor al het moois in de wereld, komt met The MONCOCLE Guide to Hotels, Inns and Hideaways. Dé gids om hotelflaters en underwhelming getaways te voorkomen. Voor de gids werd grondig onderzoek gedaan naar de beste bedden, culinaire parels en onontdekte droombestemmingen. Ingezoomd wordt er op start-ups die nieuwe wegen durfden in te slaan en de kijk op de industrie van CEO’S van de meest prestigieuze hotelgroepen ter wereld. Verwacht diepgaande reportages, essays en interessante perspectieven. Eerlijk, charmant, eigenzinnig en onafhankelijk als altijd.

4 De RIMOWA Essential Lite Cabin

RIMOWA koffers, Sabine zweert erbij. Het Duitse koffermerk dat je vast kent van haar aluminium koffers met ribbelstructuur, produceert namelijk koffers die een leven lang meegaan. Voor onder de boom hopen wij op een van de nieuwste aanwinsten van het merk, de Essential Lite Cabin. Stijlvol, eenvoudig en super wendbaar. Het is de lichtste koffer ooit geproduceerd door het merk en komt in dit Ivory Beige, Green Gloss en Black Gloss. Door de T-Bar trekstang en kogelgelagerde wielen volgt de koffer een ieder van je bewegingen. Maximaal comfort én klasse dus.

5 Lowlander Beersecco

En wat drinken we deze feestelijke dagen? Wij kiezen voor het beste van twee werelden; ’s werelds allereerste Beersecco, gebrouwen door onze vrienden van Lowlander. Een sprankelende, kruidige blend gebrouwen met de beste botanicals. De goudgelen drank wordt gebrouwen van de glera druif – ook wel bekend als de proseccodruif, saison-gist, rozemarijn en citrus. Een uitdagend proces was het wel voor de geoefende meesterbrouwers van het merk. De oplossing bleek het apart  vergisten van de prosecco en het bier, waarna pas in de lagering (het rust-proces) de dranken gemixt worden, samen met de citroenschil en rozemarijn, zonder toegevoegde suikers. Met een innovatieve optie voor zowel je wijnliefhebbende als bierwaarderende tafelgenoten als resultaat.

En Lowlander zou Lowlander niet zijn als er ook aan het behoud van onze planeet wordt gedacht. Zo wordt 1% van elke verkoop gedoneerd aan de herbebossingsprojecten van Trees for All.

Rest de vraag, hoe deze godendrank te serveren? Ga all out en bouw een proseccotoren in het midden van je goedgevulde decembertafel; gegarandeerd dat je indruk maakt op je liefsten.

En extra tip van flip; de Lowlander Botanical Bar & Restaurant heeft nu een pop-up curlingbaan. Tot 14 januari, curl je, je life away onder het genot van warme choco, winterse cocktails en biertjes.

Britt Schepers