5 Delights amsterdam cadeau Cocooning design Five Delights Natural high self-care sunday YA

Five Delights – The fragrance edition

Bijna weekend en dat betekent genieten van de kleine geneugten des levens. Deze week voor je op een rij; vijf geuren die het ontdekken waard zijn.

1 YVRA24 L’Essence de Ravissence – Yvra 1958

Yvo van Regteren Altena is journalist, bon vivant en master parfumeur. Na vele jaren in de leer te zijn geweest bij grootheden als Hermes’ Jean-Claude Ellena en Diors François, waarin hij meewerkte aan de ontwikkeling van menig iconische geur, was het zeven jaar geleden tijd om zijn eigen geurlijn te lanceren. Met YVRA 1958 weet van Regteren Altena tijdloze en intrigerende parfums te ontwikkelen die je meenemen naar de uithoeken van onze wereld.

Onlangs werd YVRA’S nieuwste aanwinst, YVRA24 L’Essence de Ravissence gepresenteerd in het über-sfeervolle hotel De Durgerdam. De geur staat voor balans en het omarmen van veranderingen; nieuwe avonturen, dromen, liefdes en successen. Met een topnoot van roze peper, zwarte bes en saffraan en een hart van amber, vanille en iriswortel, is het een geur die met haar houtachtige ondertoon in de amber familie te plaatsen is. Een geur voor dromende go-getters dus.

2 Rialto – SALLE PRIVÉE

Tevens van Nederlandse bodem is SALLE PRIVÉE. Een design studio in het hart van onze stad, waar ritzy lifestyle concepten tot leven komen.

Met het Rialto eau de parfum wist het huis de pure essentie van het Italiaanse dolce vita te vangen. Het is een eerbetoon aan het oude Venetië dat zowel haar verfijnde esthetiek reflecteert, als ruwe contrasten. Een intrigerend, complex parfum voor eenieder die graag vluchtige florale geuren aan zich voorbij laat gaan. Rialto opent met bourbon vanille, kruidige pepers en tolubalsem waarna het zoete hart van vijgennectar, theebladeren en osmanthus naar voren komt. De sensuele tonen van amber en sandelhout laten zich ten slotte ontdekken. Een perfect parfum om je te vergezellen op een nacht vol avonturen.

3 Peony & Blush Suede Cologne – Jo Malone – The Pink Ribbon edition

All time favorite Jo Malone komt, aansluitend op de borstkankercampagne van Estée Lauder, met een speciale Pink Ribbon editie van de Peony & Blush Suede Cologne. Een parfum dat je instantly transporteert naar velden vol pioenrozen in weelderige bloei. Frisse tonen van rode appel, jasmijn, roos en anjer smelten samen met de subtiele hint van blush suède. Het is die combinatie die het parfum zeer geschikt maakt om dagelijks te dragen.

Jo Malone doneert tot 30 juni 2024 de helft van de opbrengst van het 100 ml parfum aan de Breast Cancer Rsearch Foundation. Een organisatie die is toegewijd aan het bevorderen van ’s werelds meest veelbelovende onderzoek om borstkanker uit te roeien.

4 Icarus 347 – Maison Noir

Tromgeroffel, want eindelijk is het zover; het prachtige Maison Noir is nu ook verkrijgbaar in Nederland. De geuren van het prestigieuze huis worden ontworpen in Zwitserland en geproduceerd in Italië. Elke geur heeft een uniseks karakter en is op zichzelf een eerbetoon aan de Franse traditie van de parfumambacht.

Wij vielen als een blok voor Icarus 347. Een geur voor born risktakers. Met een basis bestaande uit tonkaboon, mos en ambroxan, geeft de geur net dat randje pit waardoor jij keer op keer je grenzen durft te verleggen. De frisse topnoot van groene appel en meloen zorgt voor een fris begin van je dag en de elegante noot van patchoeli maakt de cirkel van deze succesvolle geur rond. Het is dus niet voor niets dat Icarus 347 ook wel als verslavend wordt omschreven…

Voor nu zijn de geuren alleen nog online verkrijbaar, maar ook aan fysieke verkooppunten wordt er hard gewerkt. Ben je nog niet bekend met Maison Noir? Dan selecteer je via The C of Cosmetics voor €25 vijf samples om thuis uit te proberen.

5 Loewe Madrid

En last but not least, decemberlijstjes inspiratie; heerlijke geurbelevingen uit het Spaanse. Loewe Madrid is geen nieuwkomer, maar lanceerde onlangs haar klassieke geuren in een nieuwe verpakking, met een zware, marmeren dop. Daarnaast zijn sinds kort ook de fijne geurkaarsen van het merk in ons kikkerlandje verkrijgbaar. Elke kaars staat voor één puur ingrediënt (favoriet is Oregano) en is gemaakt van 100% plantaardige was. De kaars komt in een duurzaam keramieken pot in variërende aardse kleurtonen. Dat worden pretty badkamertaferelen dus, ook als de kaars op is.

En extra leuk nieuws is dat eind deze maand de grootste Loewe store-in-store van Europa opent in de Bijenkorf, aldaar zal natuurlijk ook de gehele fragrance lijn verkrijgbaar zijn. Wij tellen de dagen af.

Britt Schepers