5 Delights

Five Delights: vakantie perikelen

five delights kamermeisjes

Vakantie perikelen: eindelijk mooi weer, lange weekenden door feestdagen en voor sommigen uitstapjes of tripjes. Anderen moeten het doen met een vakantie in het vooruitzicht, maar zeg nou zelf, met dit weer is toch niets een straf? Voor je vakantie voorbereiding heb ik in deze Five Delights een aantal artikelen voor je geselecteerd om al lekker in de vakantiesfeer te komen.

Little Escapes by Barts Boekje

@vanteun met @little_escapes = een hele goede morgen! ? #planmaking #littleescapes #sunisout #seeya

A post shared by Maartje (@bartsboekje) on


Voor fijne getaways hoef je helemaal niet ver, zo bewijst Barts Boekje met het boek Little Escapes. Met 208 slaaptips en eetadressen in Nederland en Vlaanderen een hele fijne dosis inspiratie op de koffietafel. Net zo mooi als de website qua design en een heel fijn cadeautje om te geven. De softcover is er vanaf €12,99, persoonlijk geef ik de voorkeur aan een hardcover die je net even wat makkelijker stijlvol rond kunt laten slingeren bij de salontafel, op het toilet of ter decoratie in de vensterbank. Nederland en de zuiderburen hebben me nogal wat onontdekte parels kan ik je vertellen, afgaande op de post-its die er inmiddels in mijn exemplaar zitten.

Holiday van Purienne


Combineer kobaltblauw (correctie, Yves Klein blauw, hoe tof als er een kleur naar je vernoemd is?!), vakantie en fotografie en je krijgt dit prachtige klassieke fotoboek Holiday van Purienne. De vernieuwde versie is een limited edition die je als vakantieliefhebber niet mag missen. De blauwe versie is te verkrijgen via Mendo, de originele kun je online bestellen.

Collistar zonbescherming


Het mooie weer heeft 2 nadelen: insecten en insmeren. Maar met de juiste producten wordt insmeren snel een feestje! Mijn huid heeft snel last van zonneallergie en na een lange zoektocht ontdekte ik dat de producten van Collistar het beste bij mijn huid passen. Bovendien ruiken ze niet naar zonnebrand, maar fris en zomers, plakken ze niet, trekt het snel in en zijn er ook waterproof varianten. Je huid beschermen is echt super belangrijk, niet alleen nu de zon schijnt. Mijn gezicht bescherm ik het hele jaar met SPF. Smeren is niet alleen belangrijk om niet te verbranden en nu pijn te voorkomen, maar vooral om je huid op de lange termijn te beschermen. Hoe erg je ook denkt gewend aan de zon te zijn, beloof me dat je niet zonder beschermlaagje de felle zon opzoekt, voor je eigen bestwil!

Les Culottes


Over je underwear praten online is best een beetje gek, maar dit moet ik toch echt delen. Niets zo vervelend als ondergoed dat je door je strakke jeans heen ziet, wat ‘beweegt’, plakt, zweet etc. Les Culottes is een Nederlands merk, opgericht door Alice Marzano. Woonachtig in Nederland, met roots in Italië en heeft heel wat sporen overal ter wereld achtergelaten. Ze begon Les Culottes omdat ze zelf geen fijn ondergoed kon vinden en wel eens iets leukers wilde dan de HEMA-broekjes. Twee jaar geleden ging ze met haar gezin op road trip, alles in Nederland achterlatend, met de frustratie van niet lekker zittend ondergoed. Uiteindelijk trok ze zelf de stoute schoenen aan is ze aan de slag gegaan met materialen en designs. De broekjes en hempjes zijn gemaakt van minstens 88% Modal, en stofje uit beukenbomen, een superzachte en duurzame stof, en 12% elastane. Een Italiaanse ambachtsman durfde het aan om de lijn te produceren en de prints die ze samen met een vriendin bedacht, te drukken. De eerste collectie is geïnspireerd op reizen, met o.a het Columbus ontwerp. Het is wat aan de prijs voor ondergoed, maar wat mij betreft de investering meer dan waard; de culottes kosten €49,95, het hemdje €59,95. Niets zo vervelend als de hele tijd je ondergoed uit je bilspleet te moeten trekken op een lange vlucht!

Malin + Goetz


Het is een brand waar ik in 2009 al over schreef; het apothekersmerk Malin + Goetz uit New York. Inmiddels duikt het in Nederland én in hotels steeds vaker op, tot mijn grote vreugde. Amenities van Malin + Goetz zijn een feestje voor al je zintuigen: de verpakkingen, de geur, de zachtheid van je huid. Onlangs ontving ik dit fijne travel setje en moet ik me inhouden om niet helemaal los te gaan op de webshop van Mostert & Van Leeuwen, de winkel in Rotterdam. Op reis zijn de verpakkingen ideaal; geen draaidop die je alleen onmogelijk los krijgt, geen tubetjes die kapot gaan, geen lekkage en het staat nog vrolijk ook. Vakantie verwennerij!

Sabine de Witte