Travel

Five Delights: Vakantiebeurs

five delights kamermeisjes

Vandaag opende de Vakantiebeurs haar deuren voor het publiek, op de Vakantiebeurs liep ik gister rond en in de Five Delights deel ik de must-visits mocht je op zoek gaan naar vakantie inspiratie of reistips in de Jaarbeurs in Utrecht. De Vakantiebeurs is een stuk kleiner dan afgelopen jaren, er ontbreekt een hele hal. Toch zijn er nog genoeg bijzonder aangeklede stands, bestemmingen en bijzonderheden. In de Five Delights de stands/bestemmingen/reisaanbieders die je absoluut niet mag overslaan op de Vakantiebeurs!

Riksja Escape Room


Een van de origineelste ‘stands’ is toch wel de escape room van Riksja. Een enorm avontuur, want eenmaal in de stand kom je er alleen uit als je de raadsels op lost. Uiteraard zijn de raadsels reisgerelateerd, dus een beetje avonturier moet zichzelf hier in no-time uitgekletst hebben. En wie weet kom je zo wel achter een hele bijzondere, nader te ontdekken vakantiebestemming!

Djoser

Ieder jaar weer mijn favoriet, de stand van Djoser. Springt er tussenuit door de kleuren, het materiaalgebruik, de vorm. Niet groots en aanwezig, maar subtiel, oprecht. Je ziet in de kern waar het om gaat: reizen met passie en nieuwsgierigheid.

Askja Reizen


Al jaren op mijn bucket list: Groenland, Antartica, Patagonië. Ik heb een vreemde obsessie voor sneeuw en kou en zou het liefst per cruise of vrachtschip die gebieden verkennen. Orka’s spotten, ijsberen bewonderen, pinguïns en walrussen tussen de ijsschotsen zien schieten. De ruimte, natuur, stilte… daar op een bewuste manier onderdeel van zijn, dat lijkt me geweldig. En dit soort reizen, daar ben je bij Askja Reizen al 20 jaar voor aan het juiste adres.

National Geographic

https://www.instagram.com/p/BPJ_PwnAz6K/?taken-by=sophiavanderschoor
De geelomrande stand is niet te missen en dagelijks zijn er lezingen en presentaties van fotografen, journalisten, de redactie en Digital Nomad Veerle. Ontdek er de magazines, krijg fotografietips, en blader door de meest bijzondere bestemmingen.

Getaway Travel


Misschien een beetje een vreemde eend in de bijt, want ze verkopen zelf geen reizen. Wel hebben ze samenwerkingen met partners die dat wel doen. Wat je er dan kan verwachten? Getaway Travel is uitgever van reisplatformen als indonesie.nl, azie.nl, oceanie.nl, afrika.nl en nog veel meer websites over continenten en bestemmingen. Daar schrijft de redactie over, maar het is ook een review platform voor reizigers die van schrijven, filmen, fotograferen en delen houden. Bovendien spaar je schepjes voor iedere review, die weer worden omgezet in donaties aan JustDiggit. Dik toch?

Welke bestemmingen je dit jaar echt moet bezoeken als je reisplannen hebt? De stand van Iran, Malta, Thailand en Zuid-Afrika zou ik zeker niet overslaan!

Heel veel reisplezier en inspiratie gewenst op de Vakantiebeurs!

Sabine de Witte