5 Delights

Five Delights

In 5 delights geef ik jullie iedere dinsdag een overzicht van vijf dingen die mijn dag een beetje opfleuren. Gadgets, hotspots of andere kleinigheidjes die me opvrolijken.

MassageHuys

massagehuys
We schreven er al over toen ze net geopend waren, maar zo tijdens de donkere winterdagen is het zeker opnieuw een aanrader: Het Massagehuys. Ze bieden er Oosterse massages aan zoals dat hoort. Gewoon, in een leuke straat, tussen de mensen. Met een lage drempel en een fijne sfeer. Als rustpunt in je drukke leven. Ze maken hun massageolies zelf, volgens oude familierecepten en met zelfgecreëerde blends en kozen daarnaast de beste biologische thee om het effect van de massage en olies te versterken.

Nagellak


Wie me kent weet dat ik altijd mijn nagels gelakt heb. En zeker nu de winterdip langzaam op begint te komen, vind ik het belangrijk om er verzorgd uit te zien. Gelakte nagels geven me niet alleen een fijn gevoel overdag, maar zorgen ook voor een klein momentje voor mezelf. Secret van Chanel is mijn nieuwe favoriet, heb jij een favoriete nagellak?

Nederlands Fotomuseum x Vincent Mentzel


Voor de nieuwe tentoonstellingsreeks ‘De collectie belicht door…’ vraagt het Nederlands Fotomuseum een gastcurator om een persoonlijke keuze te maken uit de rijke museumcollectie. De Nederlandse fotograaf Vincent Mentzel heeft als eerste gastcurator beelden geselecteerd die hem inspireren, aan het hart gaan of waar een persoonlijk verhaal achter schuil gaat. De tentoonstelling laat iconen uit de collectie zien, waaronder werk van Aart Klein, Ed van der Elsken en Peter Martens. Maar ook nog nooit eerder getoond werk maakt deel uit van de selectie. Vanaf januari zal deze tentoonstelling te zien zijn, dus schrijf het alvast op in je agenda!

Scandinavian Embassy


Net als nagellak komt deze all time favorite vaker voorbij, maar vooral nu de winter in volle kracht de wereld overneemt blijft het mijn favoriete plekje om weg te kruipen. Sowieso is de Elderflower tea van de Scandinavin Embassy de beste remedie ooit tegen opkomende grieperigheid en winterkwaaltjes.

East 57


Bij East 57 zijn ze gek op lokale ambacht van top leveranciers uit Amsterdam en omstreken, dus dat is precies wat je er terugvindt. Je kunt er de hele dag door genieten van een gevarieerd aanbod van lokale gerechten, salades, sandwiches en charcuterie/fromagerie. Maar extra leuk: ze hebben ook een wijnbar, met keuze uit bijna 100 verschillende wijnen geselecteerd door Wijnkoperij Gouden Ton. En vind je het lastig om zelf de juiste wijn te kiezen? Ze adviseren je graag. Tof!

Wat zijn jouw delights deze week?

Sabine de Witte