Reistips

Five Delights

In 5 delights geef ik jullie iedere dinsdag een overzicht van vijf dingen die mijn dag een beetje opfleuren. Gadgets, hotspots of andere kleinigheidjes die me opvrolijken.

T Eten en Drinken

t-eten-drinken
In de Roetersstraat te Amsterdam ligt onder de bomen T Eten en Drinken verscholen. Een gemoedelijke plek met een warm huiskamer gevoel waar je heerlijk ontspannen kan genieten van allerlei lekkernijen. Hier kun je terecht voor een rustig ontbijt met een vers sapje en een krant, een uitgebreide of snelle lunch. T is een plek om ‘s middags af te spreken met vriendinnen voor een kopje thee met een huisgemaakt stuk taart. Om rustig met je laptop via onze gratis wifi wat werk te verrichten met een stevige barrista koffie. Kortom, T biedt je het home away from home gevoel en is één van mijn favoriete hotspots!

Kerst met Kaak XL

kerst-met-kaak
Het Eeuwige Nachtcafé – Kerst met Kaak XL is een absurdistische, humorvolle, muzikale en melancholische muziektheateravond. Je zit aan tafeltjes of bent publiek op de televisietribune in de televisiestudio van Frederik Kaak, de in vergetelheid geraakte televisiepresentator uit de jaren ’90. Er zijn meerdere korte pauzes en bij de bar in de zaal kunt je terecht voor een borrel en een hapje. Gegarandeerd een leuke avond uit op een koude winterdag, dus bestel nu alvast je kaartjes.

BOOM

boom-amsterdam
BOOM is een fris restaurant met groot terras aan het Oosterpark en staat voor een gezellige avond uit met mooi verzorgd eten in een ongedwongen sfeer, leuke gerechten met seizoensgebonden en verse producten. Daarnaast zorgen ze ook voor goede koffie, veel speciaalbiertjes, mooie wijnen en ook gewoon een bitterbal voor bij de borrel. Hmmm, let’s go!

Koperkoorts

copper-delights-samsoe-samsoe
Zoals je misschien al gezien hebt ben ik ontzettend fan van de kleur koper. Mijn hart sloeg dan ook een paar slagen over toen ik deze toffe items van Samsøe&Samsøe zag. Mijn lievelingsmerk in combinatie met mijn lievelingskleur = perfectie.

Champagne Champagne

champagne-champagne
Vorige week is de ‘Champagne Campagne’ pop-up store feestelijk geopend aan de Frederik Hendriklaan 132. Tijdens de opening kon men heerlijke champagnes proeven van zes kleine huizen, die niet onderdoen voor de grote bekende merken. In deze champagnehuizen werken de families al generaties lang samen om zelf champagne te maken en dezee betaalbare champagnes zijn nu te koop in deze eerste champagne pop-up store van Zuid-Holland. Perfect voor de feestdagen!

Wat zijn jouw delights deze week?

Sabine de Witte