Travel

Five Delights: verlanglijstje

five delights gadgets

De tijd van het verlanglijstje is weer aangebroken, met de feestdagen en Sint voor de deur. Daarom staan de Five Delights deze week in het teken van dingen die ik op mijn verlanglijstje zou zetten. Heb jij je verlanglijstje al klaar?

Herschel Tortoise


Het tassenmerk Herschel Supply komt regelmatig met fijne nieuwe collecties, zo loop ik al jaren rond met een BB-ruitjes rugzak. Inmiddels heb ik mijn oog laten vallen op de nieuwste, Tortoise Shell genaamd. De naam zegt het al: geïnspireerd op schildpadden. De bruine klassieke print associeer ik met chique; denk zonnebril, lepels etc. Gecombineerd met zwart is het super stijlvol én origineel. Ook leuk: zowel mannen als vrouwen komen er mee weg!

QL hotels

Kasteel Kerckebosch in Zeist #netherlands #castle #woodland #utrecht #comfort #autenticity #castlegarden #terrace #qlhotels

A post shared by QL Hotels & Restaurants (@qlhotels) on


Voor sommigen zijn de feestdagen geen pretje, die zouden de verplichte vrolijkheid graag ontvluchten. Zelf vind ik dat altijd fijn in de natuur. De QL Hotels & Restaurants hebben 120 prachtige etablissementen in o.a. Nederland, België, Duitsland, Noorwegen, Zweden, Zwitserland maar ook de Nederlandse Antillen en met de tagline ‘charming by nature’ weet je dat je hier goed zit. X-mas escape anyone?

American Vintage x le Pantoufle à Pépère


Slippers en een badjas op je hotelkamer, ik vind het een first need. Zeker op koudere bestemmingen of in de wintermaanden. Thuis woon ik in die maanden in m’n sloffen, als ik eenmaal koude voeten heb dan is het een hele opgaaf om weer warm te worden, koukleum die ik ben. Het merk American Vintage snapt dat je warme voeten wilt, maar ook een beetje stijlvol voor de dag wil komen. Samen met het klassieke Franse le Pantoufle à Pépère ontwikkelden ze een heerlijke pantoffel die je niet hoeft te verbergen. Hierop kun je gewoon je vuilnis aan de straat zetten, de krant halen of zelfs in je hotelkamer rondhuppelen. Deze variant met het bb-ruitje mag zo mijn koffer in duiken!

ME & MATS stationary

Stunnig red! #perfectpair #postcards #greetingcards

A post shared by ME&MATS choco-candle-card-soap (@meandmats) on


Niets verslaat een handgeschreven kaart. Of brief. Los van de boodschap, daarmee weet je mij al snel in te pakken. Het laat zien dat iemand moeite voor je heeft gedaan, tijd gestopt in je iets willen vertellen. Het Nederlandse merk ME & MATS combineert de mooie boodschappen van het leven met stijlvolle kaarsen en nu ook stationary. Uiteraard op mooi papier, formaat A6, met zijdeglans. Voor €1,50 per stuk komt je boodschap nog wat specialer over.

Samsonite x Chiara Ferragni


Als je dacht dat ik veel de hort op was, koningin Chiara kan er ook wat van! Samen met Samsonite heeft ze een eigen variant van de Cosmolite (die je ook regelmatig bij mij voorbij ziet komen, echt de lichtste koffer ever) gemaakt. Niet voor handbagage, want haar ontwerp is 75cm en erg limited. Er zijn er slechts 100 van gemaakt, exclusief te koop in haar webshop.

Wat staat er op jouw verlanglijstje? Welke van deze vijf zou jij ook wel willen?

Sabine de Witte