5 Delights

Five Delights: vier de lente met deze vrolijke voorjaar delights

five delights gadgets

Het is lente en dat vieren we: op het terras, in het park op het gras, varend over de Amstel of lekker in de tuin of op het balkon! Daarom staan de Five Delights deze keer in het teken van de lente en een fris voorjaar!

LEBON tandpasta


Tegenwoordig zijn we ons steeds bewuster wat we op onze huid smeren, wat we eten en waar ingrediënten vandaan komen. Waarom dan niet nadenken over je tandpasta? LEBON tandpasta is gezond, smakelijk, diervriendelijk en 100% gemaakt van natuurlijke producten. Bovendien staat deze tube zelfs instagramwaardig op je wastafel. Hiermee lach je de lente tegemoet!

ROSENDO MATEU parfums

rosendo mateu
Parfum is zo ontzettend persoonlijk, dat weet ook de Spaanse parfummaker Rosendo Mateu. Jarenlang werkte hij voor de grote ‘neuzen’ van Puig, afgelopen jaar trok hij de stoute schoenen aan en startte zijn eigen parfumlijn ROSENDO MATEU. De “Maître Parfumeur” (sinds 2010, een van de weinigen in Europa) bracht vijf geuren uit die zowel door mannen als vrouwen te dragen zijn en allemaal pure, luxe ingrediënten bevatten die samen tot verrassende combinaties komen. Van bergamot tot sandelhout, neroli, iris en witte musk tot saffraan, oud, musk en amber. De flessen zijn simpel maar luxe en ik durf best te zeggen dat er een nieuw familiebedrijf (zijn zoon helpt hem) in de parfums is ontstaan dat je zeker in de gaten moet houden!

CaseApp

caseapp yourambassadrice
Een van mijn grootste angsten: een kapotte laptop, iPad of telefoon. Ik ben erg zuinig op mijn spullen en bescherm deze gadgets dan ook graag goed. Ze zijn allemaal noodzakelijk voor mijn werk en op reis onmisbaar om in contact te blijven. Dat beschermen dat doe ik graag op een leuke manier en daarom werd ik erg blij toen CaseApp mij benaderde met de vraag of ik iets wilde ontwerpen. Daar hoefde ik, net terug uit kleurig Zuid-Afrika en hotel de botel van het luipaardenbehang dat ik daar had gespot, niet lang over na te denken. Zo prijkt dit printje op mijn Macbook (ok ok, dat is meer voor de leuk dan voor de bescherming, want een sticker kan kleine krasjes wel tegenhouden, meer bescherming zit er niet in) en op mijn iPhone! Met de kortingscode WITTE20 kun je zelf ook lekker ontwerpen of een van de toffe bestaande designs aanschaffen en je gadgets op een leuke manier beschermen!

Plantsome


Als het even zou kunnen, zou ik in de Hortus wonen. Of in de jungle, ik ben gek op groen. Thuis heb ik dan ook een heuse urban jungle, met veel en grote planten. Sinds de Seychellen stond de Olifantsoor hoog op mijn wishlist, deze plant groeit daar overal. De grote bladen worden door de bevolking serieus gebruikt tegen de regen, zon en warmte. Zo’n grote plant shoppen en thuis zien te krijgen was best een uitdaging. Toen ontdekte ik Plantsome – en kocht ik daar per ongeluk twee pracht exemplaren. Ze worden gewoon met PostNL gratis thuisbezorgd en via de app krijg je ook nog eens verzorgingstips, mocht je toch niet helemaal overtuigd zijn van je eigen groene vingers.

Mahlin + Goetz

mahlin + goetz
In maart 2004 openden Matthew Malin en Andrew Goetz hun eerste winkel in de wijk Chelsea in New York. Een cosmeticawinkel gericht op luxe huidverzorging met een moderne apothecaire benadering, Mahlin + Goetz. Hun missie was simpel: eenvoudige huidverzorgingsoplossingen bieden die zowel zacht als effectief zijn. Voor alle huidtypes, voor mannen en vrouwen. Na 14 jaar volgen ze nog steeds deze filosofie. Sinds ik de producten leerde kennen (het waren de standaard amenities bij het ACE hotel in New York onder andere) ben ik fan. Ze hebben nu vier nieuwe fijne producten: een ooggel, leather perfume, leather candle en cannabis candle. Mocht je nog cadeau inspiratie zoeken voor vader- of moederdag: onthou dit!

Overigens niet heel zomers, maar voor de autoliefhebbers is er tegenwoordig decadent lekker ruikende ruitenvloeistof van YVRA1958.

Sabine de Witte