Travel

Five Delights: vijf keer anders reizen met Uber

uberboat

Een Five Delights over Uber? Yep, want Uber is meer dan alleen een vernieuwende taxi-service. Op reis is Uber voor mij een extra delight: veilig, betrouwbaar en vaak veel betaalbaarder. Inmiddels heb ik naast een gewone autorit al meerdere andere Uber diensten geprobeerd en staan er nog een paar op de wishlist, die deel ik graag met je.

 • UberTrip, Bali – deze variant van Uber probeerde ik in India. Simpel gezegd is je Uber chauffeur je gids en excursie tegelijk. Juist omdat ze je bestemming goed kennen kom je op onbekende plekjes. En terwijl jij foto’s scoort voor je Instagram, blijft hij gewoon wachten. Kan jij weer fijn in een gekoelde wagen stappen en bijkomen met een flesje water. Prijzen varieren per bestemming, voor een halve dag betaalde je in India zo’n 30 euro. Deze variant is nu ook op Bali, zodat jij niet op een scootertje rond hoeft te crossen maar laidback het eiland kunt ontdekken
 • UberBoat, Kroatië – Kroatië is populair en eilandhoppen daar gaat nu nog leuker. Met UberBOAT kun je vanaf Dubrovnik, Split en op het eiland Hvar een boot bestellen tot maximaal 12 personen. Daarnaast kunnen reizigers voor een halve of hele dag een speedboot huren en zelf de route aanvragen bij de bemanning. Ideaal om een heerlijke tocht te maken én makkelijk naar Hvar te reizen. Beschikbaarheid zie je in de gewone app, dus je hoeft er niets raars voor te doen. Super handig!
 • Cannes, Nice – UberCopter Laat je per helicopter vervoeren van Nice naar Cannes en kom geheel in stijl aan. Tijdens de afgelopen Cannes Lions was het weer een geliefd transportmiddel en zeg nou zelf, dit is toch wel een bucket listje? Overigens ook in New York beschikbaar voor een bezoekje aan de Hamptons
 • photo UberBOAT phone pic.jpg

 • UberTour, Milaan, Rome – Helaas was dit nog niet beschikbaar toen ik onlangs in Rome was en deed ik het per scooter en Fiat500, maar dit is tof! UberTOUR neemt jou en maximaal drie anderen mee langs een aantal highlights van de stad. Zo krijg je in Rome een rit van ongeveer 2,5 uur langs het Pantheon, St. Peter/Castel S.Angelo, Gianicolo, Aventino en het Colosseum. In korte tijd zie je alle highlights met het comfort van een gekoelde auto
 • UberMoto, India, Thailand – Voor de echte durfal die gek is op motors en zichzelf al helemaal langs het lokale verkeer ziet reizen. Kruip achterop de motor en laat je rijden door India, Vietnam en Thailand. De ideale manier om een grote stad of juist de rijstvelden te verkennen. Behalve een driver is je chauffeur ongetwijfeld een geweldige gids die je van alles over de omgeving kan vertellen!
 • photo UberCOPTER.jpg

  Een bonus delight voor iedereen die richting Californië vertrekt:

 • UberWine, Californië – Voor wie de wijngaarden in Californië gaat bezoeken en in alle rust wijn wilt proeven, dan is er UberWine. Want zelf rijden en wijn proeven is natuurlijk geen goed idee.

Ben jij een fervent Uber gebruiker op reis? Nog nooit Uber gebruikt? Met de code ‘UberYourAmbassadrice’ is je eerste rit gratis!

Sabine de Witte