5 Delights

Five Delights

06/01/2015

In 5 delights geef ik jullie iedere dinsdag een overzicht van vijf dingen die mijn dag een beetje opfleuren. Gadgets, hotspots of andere kleinigheidjes die me opvrolijken.

Americano bar & kitchen

americano
Bij Americano bar & kitchen halen ze hun inspiratie uit de Italiaanse wijken van New York. Het heerlijken seizoensgebonden menu vol is dan ook een ode aan de Italiaanse immigranten in de wereldstad. Je word als gast aangemoedigd om je diner te beginnen met antipasti en andere kleine hapjes om te delen, waarna je kunt kiezen uit onder andere traditionele pasta’s en gegrild vlees. De sfeer is precies goed voor een relaxed avondje uit met vrienden. Laat je in de watten leggen en geniet!

Delsey Chatelet

delsey
Deze nieuwe aanwinst, de Delsey Chatelet, in mijn kofferfamilie staat te springen om mee de trein in te gaan naar Parijs, voor een weekje stijlvolle avonturen. Hier kan ik prima mee door de stad heen sjouwen, veel stijlvoller gaat het qua bagage volgens mij niet worden. Kom maar op met de langere en verre reisjes!

Furansu

furansu
De nieuwe collectie van modelabel Furansu is niets minder dan hebberigmakend. In de collectie staat het creatieve proces waaruit ideeën ontstaan centraal. Oprichtsters Annie Ching en Kay Lai zeggen juist die fase net voordat een meesterwerk gecreeerd wordt het meest inspirerend te vinden. Klinkt een beetje vaag, maar dit uit zich vooral in subtiele silhouetten en toevallige patronen in zomerse pastelkleuren.

ThrillGrill

thrillgrill
Bij ThrillGrill wordt er uitsluitend met de beste natuurlijke, en zo veel mogelijk lokale, producten en ingrediënten gewerkt. De fameuze burger van Hollandse weidekoeien, met gesmolten kaas, kropsla, tomaat, Kranenborg’s geheime saus en bacon van Brandt & Levie is hun paradepaardje, maar daarnaast serveren ze gourmet burgers met zalm, kip, falafel en zelfs 2 soorten hotdogs. Allemaal bereid in de Josper houtskool oven en beschikbaar met dagelijks vers gesneden Franse frites. De culinaire hoogstandjes van ThrillGrill zijn perfect om je drang naar een vette hap goed te praten tegenover je gezonde goede voornemens. De locatie is vanaf de 9 straatjes nu verhuisd naar de hippe Pijp in de Gerard Doustraat. Let’s go!

Cocktail machine

cocktailmachine.jpg
Ik schrijf wel vaker over kickstarter projecten, maar bijna nooit eerder werd ik zo enthousiast als bij dit project. Een cocktailmachine die in een handomdraai iedere wenselijke cocktail voor je maakt! Gewoon voor in je eigen keuken. Ik snap eigenlijk niet waarom niemand hier eerder opgekomen is, haha. Het enige wat je hoeft te doen is de bijbehorende app te downloaden en daarop aan te geven welke cocktail je wilt (en nog even het kickstarterproject steunen voordat de machine er werkelijk is natuurlijk).

Sabine de Witte