5 Delights

Five Delights

five-delights

In 5 delights geef ik jullie iedere dinsdag een overzicht van vijf dingen die mijn dag een beetje opfleuren. Gadgets, hotspots of andere kleinigheidjes die me opvrolijken.

Goud der Goden

phpThumb_generated_thumbnailjpg
Ontworpen voor goden, gedragen door koningen en koninginnen. In het Wereldmuseum in Rotterdam is onder de naam Goud der Goden een unieke sieradencollectie te zien, afkomstig uit het klassieke Java. De tentoonstelling laat schitterende juwelen zien die ooit werden gedragen door Javaanse vorsten en vorstinnen. De tentoonstelling is een wereldprimeur en daarom te zien tot en met zondag 18 juni.

The Duchess

The-Duchess-Amsterdam
Een prachtig nieuw restaurant van Yossi Eliyahoo zal Amsterdam verheugen met haar komst. Geïnspireerd door de pracht en eminentie uit het tijdperk van de Belle Époque, zal deze zomer THE DUCHESS openen. Ze introduceert Amsterdam aan de elegantie van de traditionele Londense gastvrijheid, de Weense grandeur en de subtiele smaken uit Zuid-Frankrijk. Trouw aan haar adellijke achtergrond, huisvest THE DUCHESS in één van Amsterdams best bewaarde historische panden. De pracht van de originele ornamenten, hoge plafonds en de accenten van goud en marmer, maken THE DUCHESS tot een luxe toevluchtsoord in het bruisende hart van Amsterdam. Wauw, ik ben heel benieuwd!

Mons

cityzapper-app-mons
Ook dit jaar is een bijzondere stad geselecteerd als Culturele Hoofdstad van Europa. De keuze is gevallen op het Belgische Mons, waar veel culturele activiteiten plaatsvinden. In januari reisde de redactie van stedenportal CityZapper af naar Mons om inspiratie op te doen voor de unieke CityZapper stadsgids die vanaf nu gratis te downloaden is in de app van CityZapper! Handig voor als je van plan was om de Culturele Hoofdstad dit jaar te bezoeken.

Het Hoofdkantoor

hoofdkantoor-koffie-rotterdam
Het tijdschrift Esquire heeft de Rotterdamse koffiebar Het Hoofdkantoor (van Man Met Bril Koffie) verkozen tot Beste Nieuwe Koffiebar van Nederland. Het is het vierde jaar dat Esquire deze verkiezing organiseert. Een vakjury testte de afgelopen maanden door heel Nederland de koffie bij uitspanningen die zichzelf als specialty coffee bar profileren en korter dan een jaar geleden zijn geopend. Uit de vele nieuwe zaken werd een lijst samengesteld van 14 nieuwe koffiebars die tot de top van Nederland behoren. De jury roemt de vakkennis en koffieambities van de branders en baristi van ‘Het Hoofdkantoor’ aan de Rotterdamse Vijverhofstraat. Met name de perfect gezette naked espresso maakt de jury enthousiast, als ook de “rock-‘n-rollkoffie uit de Bunn”. Tijd om een keertje te gaan proeven!

WeInstagramBook

weinstagram
Het leukste aan reizen is het ontmoeten van nieuwe mensen. Alweer 4 jaar geleden ontmoette ik Marta via Instagram. Ik zat toen nog maandelijks in Barcelona, Instagram begon net een beetje community te worden en zij was één van de initiatiefnemers van het Instagramers netwerk. Ze heeft van Instagrammen en mensen ontmoeten door fotografie haar werk gemaakt. Eerst bij Edelman, daarna freelance voor o.a. Spanair en andere grote Spaanse merken en nu heeft ze haar eigen boek. In het Spaans, dus voor mij een goed excuus om de taal weer even op te vijzelen. Maar met prachtige foto’s, anekdotes en vooral ontmoetingen. Het boek komt uit op 24 maart en is nu alvast te bestellen.

Wat zijn jouw delights van deze week?

Sabine de Witte