5 Delights

Five Delights

In 5 delights geef ik jullie iedere dinsdag een overzicht van vijf dingen die mijn dag een beetje opfleuren. Gadgets, hotspots of andere kleinigheidjes die me opvrolijken.

Macbeth

unnamed
Op vrijdag 3 april 2015 presenteert De Nationale Opera een nieuwe productie van Macbeth. Dit is geen romantisch liefdesverhaal, zoals in de meeste opera’s: in Macbeth draait alles om het verkrijgen van de hoogste macht. Opgezweept door zijn duivelse echtgenote gaat de ambitieuze titelheld over lijken om koning te worden. Verdi, die de opera componeerde, was een groot bewonderaar van Shakespeare. Macbeth was het eerste van diens toneelstukken dat de componist op muziek zette. Ik kan niet wachten om dit te gaan bekijken!

Boulangerie 1072


Ik woon zelf in de Pijp en vergeet soms, zeker als ik veel gereis heb, een ontbijtje in te slaan. Boulangerie 1072 is dan één van mijn favoriete ontbijtspots. Vanaf 8.00u ‘s ochtends kun je hier terecht voor vers brood, koffie en op de Franse keuken geïnspireerde lekkernijen en baksels. Er wordt niets zelf gemaakt, maar samen gewerkt met de beste product leveranciers uit de omgeving. Het brood komt bijvoorbeeld van de Haagse bakkerij Michel.

Marie-Sixtine

sabine-marie-sixtine
Ik vertelde in mijn Weekly gisteren al over Marie-Sixtine, een heerlijk merk dat ik pas leerde kennen toen het vorige week haar vijfjarige bestaan vierde. Ik werd vooral op slag verliefd op hun prachtige (maar betaalbare) knitwear van mooie kwaliteit en nam zelf een heerlijke trui mee naar huis. De stijl van Marie-Sixtine, Parisienne meets San Francisco casual, is iets wat me erg goed past. Je zult me dus nog wel vaker in kleren zien van dit Franse merk!

The Fat Dog


In mijn omgeving (en bij mezelf) zie ik langzaam de goede voornemens terug in de kast geschoven worden. De eerste week van januari zit erop en vooral ‘gezond leven’ blijkt vaak moeilijker vol te houden dan gepland. Ik ben dan ook voor vaste ‘smokkel’-momenten, waarop je jezelf iets lekkers gunt waar je ten volste van genieten. Zo houd je het op lange termijn beter vol om bijvoorbeeld iedere ochtend gezond te ontbijten. Ik kwam toevallig deze hotspot tegen, The Fat Dog, die claimt de beste hotdogs van Amsterdam te verkopen. Dat lijkt mij een legitieme reden voor een smokkelmoment!

Illuminating Moments


La Mer presenteert “Illuminating Moments”: een wereldwijde digitale campagne die de kracht van de ogen bejubelt en accentueert. De exclusieve filmserie draait om drie succesvolle internationale koppels die moderne liefde belichamen waarbij zowel man als vrouw een succesvolle carrière heeft opgebouwd met iets waar ze gepassioneerd over zijn. High style koppel Oliva Palermo en haar man Johannes Huebl uit new York bijten het spits af en de andere twee koppels, een uit Parijs en een uit Korea, zullen in februari 2015 bekend worden gemaakt. Tof!

Wat zijn jouw delights van deze week?

Sabine de Witte