5 Delights

Five delights

Omdat ik deze week in Barcelona zat heeft deze post wat vertraging opgelopen, maar beter laat dan nooit! In 5 delights geef ik jullie iedere week een overzicht van vijf dingen die mijn dag een beetje opfleuren. Gadgets, hotspots of andere kleinigheidjes die me opvrolijken.

Marathonweg

marathonweg
Bij de Marathonweg kun je terecht voor de koffie, lunch, borrel en diner. Het ligt een stukje buiten het centrum van Amsterdam, maar het is de perfecte plek om na een lange wandeling door het Vondelpark rustig te gaan zitten. Het merendeel van de gerechten wordt bereid op de Green Egg, een keramische grill op houtskool. Het draait bij de Marathonweg om een mooi stuk vlees of vis waarbij twee, steeds wisselende seizoengroenten worden geserveerd. Naast de gevarieerde lunch- en borrelkaart zijn er ook volkoren pizza’s en vegetarische opties.

Life is beautiful

life-is-beautiful
Ik ben gek op notitieboekjes. Niet alleen vind ik het fijner om mijn ideeën op papier uit te werken, ook zijn ze perfect voor meetings, belangrijke telefoonnummers en todo lijstjes. Ik kwam op het internet dit boekje van Smythson tegen en was meteen verkocht. De oranje kleur is precies mijn ding en de tekst zorgt voor de nodige portie positiviteit tijdens een brainstorm.

Opstal Blush


Een rosé uit Zuid-Afrika zie je maar weinig op de wijnkaarten staan, maar sinds een paar maanden is er Opstal Blush. Een lichtroze, frisse rosé afkomstig uit de adembenemende Slanghoek Vallei in Zuid-Afrika. Blush, van het Zuid-Afrikaanse Opstal Estate, is dus sinds kort pas in Nederland verkrijgbaar en zéker het proeven waard! Ik vind deze wijn perfect voor de Indian Summer dagen, waarbij ik stiekem alweer zin krijg in herfstig eten maar nog niet naar de rode wijn wil grijpen. Of tijdens de laatste vaartocht over de grachten dit seizoen. Deze rosé drinkt makkelijk weg en is goed te combineren met veel verschillende soorten eten. Van kaas tot vis, kip tot salade. Daardoor ook geschikt voor ieder moment van de dag, bij de lunch, het dinner of de borrel.

L’Entrecôte et les Dames

entre-cote-les-dames
Ondertussen al een beetje een klassieker in Amsterdam, L’Entrecôte et les Dames. Voor een vaste prijs krijg je een menu dat bestaat uit een heerlijke salade vooraf, met als hoofdgerecht een voorgesneden entrecôte met een geweldige saus. Een simpel concept, maar daardoor niet minder lekker! (En voor hen die geen vlees eten is er een variatie met Sliptong!)

Massagehuys

massagehuys
Het Massagehuys is een geweldig nieuw concept in Amsterdam West. Ze bieden er Oosterse massages aan zoals dat hoort. Gewoon, in een leuke straat, tussen de mensen. Met een lage drempel en een fijne sfeer. Als rustpunt in je drukke leven. Ze maken hun massageolies zelf, volgens oude familierecepten en met zelfgecreëerde blends en kozen daarnaast de beste biologische thee om het effect van de massage en olies te versterken. Wauw, hier wil ik snel naar toe!

Wat zijn jouw delights van deze week?

Sabine de Witte