5 Delights

Five Delights

5delights
In Five Delights geef ik jullie iedere dinsdag een overzicht van vijf dingen die mijn dag een beetje opfleuren. Gadgets, hotspots of andere kleinigheidjes die me opvrolijken.

Be Creative, Go New York!


Inspirerend van Central Park tot Brooklyn: New York is de stad der steden! Voor ieder wat wils en één van mijn aller-favorietste bestemmingen. Of je nu van musea houdt, jazzclubs of restaurants, één weekend is eigenlijk niet genoeg om alles te zien. Maar wees gerust, dat lukt de inwoners ook amper, dus ik zie dat zelf als een goed excuus om regelmatig terug te komen. Extra leuk, bij Mo’media hebben ze namelijk iets nieuws: Dit is mijn New York – reisdagboek, doeboek & stadsgids ineen. Hiermee maak je zelf een origineel bewaarboek voor jouw herinneringen en reistips uit New York.

RIO by Jozemiek


Veel vrouwen, ikzelf ook, dragen vaak een haarelastiekje om hun pols: handig als je onderweg besluit je losse haar toch in een staart of knot te dragen – of juist andersom. Met RIO by Jozemiek speelt sieradenontwerpster Jozemiek daar slim op in. Het merk lanceert armbanden die zowel om de pols als in het haar gedragen kunnen worden. Ideaal! Daarnaast zijn het niet zomaar haar- of armbandjes; het is een accessoire met een missie. Want wie zo’n armband cadeau geeft – aan zichzelf of een vriendin – geeft tegelijkertijd een warme maaltijd aan een straatkind in Rio de Janeiro. Hiermee laat Jozemiek zien hoe eenvoud, creativiteit en positiviteit de mens sieren. Een heel tof initiatief.

Typhoon Moved


Typhoon (yes, van Typhoon’s Thursday!) is afgelopen week verhuisd naar een nieuw kantoor en dat was reden voor een feestje! Je kunt het PR bureau voortaan vinden op de Johannes Verhulststraat 62 in een prachtig pand en ik wens ze super veel succes met alle nieuwe plannen en dromen voor de toekomst!

Giselle


Giselle is niet alleen een van de meest romantische werken uit het klassieke balletrepertoire, het is ook één van de oudst bewaarde balletten. Met zijn levendige, kleurrijke eerste akte, zijn aangrijpende waanzinscène en de daarop volgende onaardse, pure ‘witte akte’ behoort het tot de standaardwerken van het romantisch-klassieke repertoire. Sinds de première in 1841 hebben talloze interpretaties van dit aangrijpende verhaal over liefde, misleiding, verraad en vergeving het licht gezien en na groot internationaal succes keert de voorstelling in oktober en november dit jaar terug op de Nederlandse podia. Giselle verteld het verhaal van graaf Albrecht die verliefd wordt op een boerenmeisje, haar om de tuin leidt en daarmee uiteindelijk het noodlot over haar en zichzelf afroept. Een verhaal dat nog altijd actueel is: onmogelijke liefde is, benadrukken Beaujean en Bustamante, immers een thema van alle tijden. Een mutsjes!

JACOB


Nu de zomer aan zijn einde komt en we ons op koudere dagen weer binnenshuis begeven, is het langzaam gedaan met de frisse buitenlucht en lichaamsbeweging. Ik vind het zelf in ieder geval heel lastig om ook in het najaar vast te houden aan dat gezonde buiten- en bewegingsregime wat ik mezelf in de zomer had opgelegd.. Maar ondanks dat ik een fervent tegenstander ben van buiten komen in de regen en door de wind, geeft het Nederlandse fietsenmerk JACOB me wel een héle goede reden om ook in de herfst en de winter op de fiets te stappen. Ze hebben namelijk een gloednieuwe collectie fixies op de kaart gezet; snel, licht en minimalistisch. Ze passen perfect bij bovenstaand voornemen om het hele jaar die gezonde levenstijl vast te kunnen houden én elke dag een uurtje fietsen betekent meer dan 500 calorieën verbranden (dat zijn maar liefst 2 hamburgers). Beter nog, het betekend frisse buitenlucht en vitamine D, wat weer goed is voor je creativiteit, humeur en je wordt er zelf slimmer, gezonder en gewoonweg gelukkiger van! Let’s go!

Wat zijn jouw delights van deze week?

Sabine de Witte