5 Delights

Five Delights

5delights
In Five Delights geef ik jullie iedere dinsdag een overzicht van vijf dingen die mijn dag een beetje opfleuren. Gadgets, hotspots of andere kleinigheidjes die me opvrolijken.

Gewoon Hema


De herfst staat weer voor de deur (en heeft stiekem al een voet over de drempel, met de regenbuien en windvlagen van de afgelopen dagen). Voor paraplu’s en regenkleding zijn er tegenwoordig allerlei hippe merken, maar één van mijn all-time favorieten blijft toch gewoon de HEMA. Met hun nieuwe collectie winteraccessoires ben je meteen goed uitgerust om het onstuimige Nederlandse weer te trotseren.

G&T ijs


Om de terugkeer van de G&T te vieren hebben ijsmaker Kees Raat en gin-tonic specialist Albert van Beeck Calkoen de handen ineen geslagen. Samen combineren zij de twee beste dingen van de zomer: Gin & tonic en sorbetijs. De perfecte manier om tijdens deze regenachtige dagen toch een beetje de zon in je bol te houden. In totaal toverden de twee smaakspecialisten 5 combinaties Gin en Tonic om tot sorbetijs, waarbij gezocht werd naar uiteenlopende ging die in combinatie met Fever-Tree tonic bijzondere combinaties opleverde. Je kunt het ijs proeven bij Metropolitan, dus go go go!

Wonderlijke wereldatlas


Waar kun je voetstappen zien van 3 miljoen jaar geleden? Welke hoofdstad heeft een naam van 168 letters? Waar komen we allemaal vandaan? Waarom wonen mensen op gevaarlijke plekken? Als je Lonely Planet wonderlijke wereldatlas openslaat ontdek je meteen hoe leuk en bijzonder onze wereld is. Ingedeeld op werelddeel en met heel veel informatie, feiten en weetjes over landen, dieren, klimaat en geschiedenis is dit het perfecte cadeautje voor je kleine neefje, buurmeisje of eigen zoon of dochter.

Wijnzinnig!


Ik vind het heerlijk om avondjes met vrienden te eten; gezelligheid, de sfeer en het samen genieten van een fles wijn. De Wijnzinnig! box is sinds kort één van mijn favoriete cadeautjes om mee te nemen naar zo’n dinertje. De box bestaat uit producten van ‘Hollandse bodem’ die allemaal ontwikkeld of gedistribueerd worden door Nederlandse vrouwen. De inhoud bestaat uit functionele accessoires, zoals de WINECHILL, gecombineerd met heerlijke wijnen van Astrid & Thérèse. Van wijn genieten, wijn koelen, wijn bewaren; alles in één geschenkbox. Een goede herfst-cadeautip!

100% Stedentrips

100% berlijn stedentrip
Yes, we hebben al eerder aangegeven dat de 100% travelguides bij onze favorieten horen, omdat ze je in overzichtelijke routes naar alle bezienswaardigheden brengen die je gezien móet hebben, om je vervolgens weg van de toeristenstroom te leiden naar plekken waar locals graag komen. Mo’media heeft nu een extra mooie verpakking ontwikkeld voor de meest populaire stedentrips. Een Weekendje Berlijn!, Weekendje Londen!, Weekendje New York! en Weekendje Parijs! bevat alles wat je nodig hebt in deze steden: een 100% stedengids én 100% travel journal. Een goede reden om jezelf te trakteren op een weekendje weg; om nieuwe inspiratie op te doen, nieuwe mensen te ontmoeten, nieuwe landen, steden, geuren en smaken te ontdekken.

Wat zijn jouw delights van deze week?

Sabine de Witte