5 Delights

Five Delights

5delights
In Five Delights geef ik jullie iedere dinsdag een overzicht van vijf dingen die mijn dag een beetje opfleuren. Gadgets, hotspots of andere kleinigheidjes die me opvrolijken.

Apt’s jazzy Living Room Sessions #1


Apt, de onlangs in Amsterdam geopende huiskamer voor cocktails, kunst en curiosa, slaat de handen ineen met Nederland’s jazz legende DJ Maestro. Deze woensdag lanceren zij samen ‘Maestro & Friends x Living Room Sessions’, een wekelijks terugkerend huiskamerconcert waarbij Maestro muzikanten en bands uitnodigt om hem te vergezellen in zijn 100% vinyl set. Deze eerste editie staat in het teken van de lancering van ‘’Nina Simone Little Girl Blue Remixed’’. Verwacht jazz zoals het moet zijn: intiem, puur en live.

Liseok x Shindanbi


Travelfoto’s zijn sowieso al mijn favoriete foto’s op Instagram, maar dit koppel brengt dat naar een totaal nieuw niveau. Ze bevinden zich allebei op andere plekken in de wereld en in plaats van de reguliere skype-calls en smsjes, maken ze samen foto’s. Door de foto’s van verschillende situaties en locaties samen te voegen lijkt het net alsof ze de dingen tóch een beetje samen mee maken. Ge-wel-dig.

Meals that get you laid


Een handleiding in de vorm van een kookboek, waarin alle trucs staan om met de juiste ingrediënten, de juiste sfeer, muziek en drankkeuze iedere vrouw volledig weerloos te maken. Het perfecte cadeau voor je neefje, broer of buurman de komende feestdagen! Dit schitterend vormgegeven kookboek met prachtige fotografie van Jaap Vliegenthart bevat 12 hoofdstukken. Voor ieder sterrenbeeld één (want daar schijnen vrouwen dus gevoelig voor te zijn). Ieder hoofdstuk heeft een voor-, hoofd- en nagerecht, toegespitst op de eigenschappen van het sterrenbeeld in kwestie. Allemaal niet moeilijk te maken natuurlijk, maar dat is er niet aan af te zien. Met tips en trucs om handig gebruik te maken van de karaktertrekken van de betreffende dame. En wijnsuggesties bij elk gerecht. Een playlist aan het eind van ieder hoofdstuk, voor maximum impact en natuurlijk boodschappenlijstjes! Meals to get you laid bundelt alles om van hem een echte casanova te maken.

Buy Local


Tijdens de vierde editie van Mik’s Pop-up Shop wordt lokaal shoppen makkelijker dan ooit. In 2 winkels, kan men 2 weekenden lang ontelbaar veel leuke Sint en Kerst cadeaus van 35 ondernemers uit eigen buurt kopen. Uit de buurt, bezorgd door buurtbewoners aan buurtbewoners. Hoe lokaal wil je het hebben? Van boeken tot delicatessen en van sieraden tot (woon)accessoires, alles is persoonlijk uitgezocht door Mik. Je hoeft zelf dus niet de hele buurt door te crossen, om toch de leukste cadeaus van ondernemers uit je eigen buurt te shoppen. Het mini warenhuis is een initiatief om het bewoners zo gemakkelijk mogelijk te maken om toch bij de buurtwinkels te kopen. Wedden dat er wat voor jou tussen zit?

Thirstdays


Het weekend begint al op donderdag! Elke laatste donderdag van de maand wordt dat in PRESSROOM amsterdam gevierd met THIRSTDAYS. Deze donderdag, 26 november, is dat in samenwerking met Vørding’s Gin. Tijdens THIRSTDAYS X Vørding’s Gin LAB, geen saaie simpele mixjes, maar: reageerbuizen, labglas en een hoop rook en vuur! Krijg les van de Mr Vørding himself en leer hoe je een Vørding’s Gin smokey negroni met gerookte vermouth maakt. Drink je liever wat anders? Bier en wijn staan ook gewoon koud! Of probeer een van de andere legendarische PRESSROOM cocktails… Een aanrader!

Wat zijn jouw delights van deze week?

Sabine de Witte