5 Delights cadeau design tips

Five Deligths – Get your jewellery game on

Vol passie tuigen wij deze feestelijke dagen ook onszelf weer op. En natuurlijk mogen daar prachtige sieraden niet bij ontbreken. Ter inspiratie zette wij vijf fijne sieradenmerken voor je op een rij. Van bijzondere stukken om in te investeren tot sophisticated basics om iedere dag te dragen. It’s time to get your glam on!

1 Miab Jewels

Persoonlijke favoriet van Sabine, Miab Jewels staat bekend om haar elegante, minimalistische ontwerpen. De onlangs gelanceerde Noir collectie is prachtig te combineren met elke festive outfit. De zwarte onyx stenen die verwerkt zijn in deze lijn, geven net die elegante touch, zonder je outfit te overschreeuwen.

De sieraden van Miab worden ontworpen en handgemaakt in ons eigen kikkerlandje. Het merk werkt enkel met sterlingzilver 925 en 14k massief goud waarvan een deel gerecycled is. Met als resultaat kwalitatief hoogstaande sieraden, die een leven lang meegaan. Extra leuk en duurzaam is dat alle items van Miab worden verpakt in een flesje waar een persoonlijke boodschap aan toe kan worden gevoegd. Dus naar een ieder die op zoek is naar cadeaus met een persoonlije touch; check!

2 Beatriz Jardinha

Beatriz Jardinha is een designer die haar carrière startte in de wereld van mode en design. Na een stage bij het Londense label Faustine Steinmetz, ontdekte ze haar passie voor kleinschalige collecties en organische designs. Door haar vrijgevochten en zwervende levensinstelling kwam Jardinha o.a. in India en Peru terecht. Waar ze de kans kreeg het vak te leren van edelsmeden en oude meesters die vergeten smeed- en soldeertechnieken beheren.

In 2020 streek Jardinha in Lissabon neer, waar ze haar atelier opende. Het is daar waar ze elk sieraad ontwerpt, met de hand maakt en reproduceert. Geïnspireerd door haar reizen verwerkt ze mythologieën, esoterie en religie in haar ontwerpen. Zo zijn de stukken meer een studie of reis naar een idee dan een afgerond concept. Menig ontwerp werd al uitgelicht in magazines als L’officiel en Elle, en wij geloven met hen, dat de wereld aan Jardinha’s voeten ligt.

 

3 BY1OAK

Mijn nr. 1 op de lijst; de sieraden van BY1OAK. Als je op zoek bent naar tijdloze designs met een edgy touch, dan zit je bij dit Amsterdamse merk helemaal goed. Oprichtsters Chrissie en Rachelle bundelden hun creatieve en zakelijke vaardigheden tijden een trip in 2009 naar The Big Apple.

Deze bruisende stad werd de inspiratie voor hun collecties, waar later de eilandvibes van Bali, waar de sieraden gemaakt worden, als tegenhanger aan toe werd gevoegd. Het resultaat zijn collecties die een brug slaat tussen het stadsleven en de natuur; gladde, strakke ontwerpen waar unieke, op de natuur geïnspireerde aspecten in zijn verweven. De sieraden worden ontworpen in Amsterdam, waarna ze met de hand vervaardigd worden door een kleinschalig familiebedrijf op het Indonesische eiland.

Ik spreek uit ervaring wanneer ik zeg dat het nogal een zoektocht kan zijn om essentials van topkwaliteit te vinden, maar zoals ik al aan gaf; look no further. Van de ragfijne kettingen tot de robuuste hoops, BY1OAK heeft de perfecte basics die een levenlang meegaan. En check ook zeker even de cadeauopties voor heren. You’re welcome.

4 House of Fou

De uit Istanbul afkomstige ontwerpster Fulya Vermeulen studeerde af in de beeldende kunst. Haar tijd verdelen tussen de Turkse hoofdstad en Kaapstad, de plek waar haar, haar hart ligt, ontwerpt ze haar speciale sieraden. Elk stuk is handgemaakt en vervaardigd uit klei en metaal, waardoor de sieraden bijna aandoen als sculpturen. “Voor mij zijn sieraden en keramiek onlosmakelijk met elkaar verbonden. Klei en metaal zijn symbiotisch. Beide zijn materialen voor driedimensionaal ontwerp en porselein is het materiaal dat een sieraad echt verheft.” aldus Vermeulen.

Ons oog viel op de Lake Double Twig Earrings, waarna de ontdekkingstocht in Vermeulens wereld zich ontvouwde. Haar keuze voor zowel felle als natuurlijke kleurentonen in haar ontwerpen, zorgen ervoor dat er voor elke vrouw en gelegenheid een passend sieraad te vinden is. Go bold or go home is daarbij de boodschap, en die nemen me maar wat graag aan.

 

5 Studio Kroewe

Nooit het geluk gehad een familiesieraad te erven? Dan biedt Studio Kroewe de oplossing. Want wat is er mooier dan die traditie zelf te starten? Studio Kroewe ontwerpt iconische ringen, geïnspireerd op ontwerpen uit onze grootmoeders tijd en maakt deze van gerecycled 14k goud.

Founders Daisy van Leeuwen en Elisabeth van Aalderen lieten hun succesvolle carrières achter zich om zich toe te leggen op het maken van iets dat de tand des tijds zou doorstaan. Iets blijvends, dat generatie op generatie wordt doorgegeven, waarin elke vrouw haar eigen hoofdstuk aan het verhaal van de ring toevoegt.

Bij het ontwerpen van de ringen zijn snelle trends dus niet iets waar de vrouwen zich door laten verleiden; de ontwerpen zijn tijdloos met die herkenbare hint naar de tijd van onze oma’s. Een breed scala aan rijke materialen als toermalijn, saffier en parels spelen daarbij de hoofdrol in de designs. Elk detail wordt met zorg aangebracht door vakvrouwen die de oude edelsmeedkunst technieken beheersen. Het feit dat de studio enkel ringen op bestelling maakt, maakt dat Studio Kroewe een pionier is op het gebied van duurzaamheid in deze industrie.

Britt Schepers