amsterdam

Florence & The Machine

florence + the machine in amsterdam

Afgelopen zaterdag ging ik geheel onverwacht naar het concert van Florence & The Machine in de Heineken Music Hall. Ik ben namelijk koningin concerten missen en kom er altijd veel te laat achter dat 1 van mijn favoriete artiesten in de buurt optreedt. Normaal gesproken probeer ik via American Express Lifestyle Services nog last minute kaartjes te bemachtigen, maar ook zij kregen het niet voor elkaar om voor het uitverkochte Florence concert een dag van tevoren tickets te vinden. Nog geen 3 uur voor het concert begon kon ik via Twitter 2 kaartjes overnemen. Als een kind zo blij was ik, toch nog gelukt!

Florence flikt ’t

Hoewel ik nooit zo heel erg onder de indruk ben van het geluid bij de HMH en ietwat sceptisch de zaal in ging, werd ik in no time weggeblazen door het spektakel wat Florence op het podium neer wist te zetten. Wat een stem, als een klein heksje hupsend over het podium met de mooiste uithalen. Vorig jaar zat ik met vrienden in hetzelfde restaurant waar ze live ‘Happy Birthday’ voor een jarige vriend zong en was ik verkocht aan haar stem. Ik kende de liedjes al, ooit wees een vriendinnetje op de cover You Got The Love. Toen ons lijflied. Inmiddels zijn onze levens zo anders, dat zij vond dat we niet meer in elkaars leven passen. Even slikken bij deze uitvoering. Waar Florence in extase leek bij het optreden, raakte ik tijdens de show steeds meer in extase. Heerlijk meeslepend, een zaal die super enthousiast reageerde, lekker meedeed en iedereen liep met een big smile de zaal uit. Vlak voor het optreden in Amsterdam kondigde Florence aan dat ze er minimaal 3 jaar tussenuit zou piepen. Gelukkig hebben we de filmpjes, foto’s en herinneringen aan dit concert nog!

Weer een enorm goed voorbeeld van de kracht van Twitter en een fijn cadeautje voor alweer mijn 4e Twitter verjaardag!