food fest

Food Fest: Eetcafé Wijmpje Beukers

wijmpje beukers eetcafe de pijp amsterdam

Je zou het aan de naam misschien niet afleiden, maar eetcafé Wijmpje Beukers is een gloednieuwe hotspot in de Amsterdamse Pijp. Nieuwe plekken ontdekken is altijd leuk, maar als ze in je (nog eigen) buurtje zitten, is dat extra fijn. En voor een goed en gezellig eetcafé is altijd plek!

Eetcafé Wijmpje Beukers

Wijmpje Beukers zit op de Karel du Jardinstraat, net voorbij het Van der Helstplein. Wat je hier kunt verwachten? Wekelijks vijf nieuwe voor- en hoofdgerechten op het menu, altijd twee vegetarisch/veganistisch. Niets anders dan verse en lokale producten. Veel seizoensgroenten dus! Behalve dat kun je er een hoop professionaliteit verwachten: Wijmpje Beukers is namelijk de naam van de moeder van de mentor van Maarten (volg je het nog?!) waarvan hij het vak leerde. Samen met zijn partner Jordy hebben ze via allerlei toffe horeca-omwegen (The Coffee Virus in het A-lab bijvoorbeeld) nu hun eigen zaak waarin kwaliteit een van de belangrijkste peilers is. Dat betekent overigens niet dat je de hele avond strak aan tafel zit, het is en blijft een eetcafé. Waar de tafels op een gemiddelde woensdag ineens aan de kant geschoven worden voor een avond gezelligheid. Ook aan de bar en op het terras is het goed vertoeven. De wijnkaart is uitgebreid met een fijne prijs-kwaliteit verhouding en op de bar bites lijst staan onder andere crabcakes, risottoballetjes met truffel en kippenlevercrème. O en ze schenken Leffe, dus het is ook nog een fijne plek voor drankjes met je lief.

Kunstzinnig & gastvrij

Het interieur is alles behalve een stoffig eetcafé. Het is een gezellig mix van design draadstoelen, goudkleurige tafeltjes die je op iedere hipster-proof plek in Amsterdam tegenkomt, fijne spiegels, heel veel planten en intrigerende kunstwerken van Alain de Bruin.
Maar het echt fijne én onderscheidende van al die andere hotspots die overal openen? Het persoonlijke contact! Bij ontvangst stellen Maarten of Julie zich aan je voor, terwijl je je bestelling doorgeeft. Bij je drankjes krijg je een schaaltje chips, wat een lekkere appetizer is. Voor lunch kan ik je, als ‘ie beschikbaar is, de kreeftensoep van harte aanraden en met de carpaccio is ook zeker niets mis. Een hoofdgerecht heb ik er nog niet gegeten, wel heb ik geproefd van de zelfgemaakte wortelcake en brownie, die absoluut naar meer smaakten! Met Daan achter de pannen, Maarten, Julie en Jordy in het restaurant staat Wijmpje Beukers voor een goede lunch of fijn diner garant!

Geloof me, hier ga je niet voor een keertje heen, Wijmpje Beukers zal je om haar gastvrije vingers winden en verleiden met haar wijnen, spijzen en gezelligheid.

Openingstijden Eetcafé Wijmpje Beukers

Dinsdag tot en met zaterdag kun je terecht vanaf 11.30u voor lunch en aansluitend diner. Er is een klein terras met zon rond lunchtijd, maar ook onder de heaters is het prima toeven. Is er nog geen tafeltje vrij, wacht dan gerust even aan de bar!
Het wisselende menu kun je checken op de website

Sabine de Witte