food fest

Food Fest: Hendrix

20/06/2015

Een vriend van me houdt van lekker eten, goed bier en rock. Aan de steeds leuker wordende De Clerqstraat opende Hendrix (naar Jimi Hendrix). Ze gaan prat op hun aanbod soulfood en lekker bier. 1 en 1 is 2. We gaan dineren bij Hendrix.

Een laatste rest avondzon bereikt nog net het terras, maar het is verder best fris. Met wat warmer weer is dit een leuk terras. We nemen een Brand Urtyp pilsje van het vat en informeren of er nog plek is om te eten. We hebben geluk, tafeltje vrij. We zitten onder de muurschildering van gitaarheld Hendrix. Naast ons worden gerechten geserveerd op gladgeschuurde plakken boomstronk. Als ik iets niet begrijp is wat er mis is met borden, wat is dat toch met boomstronk en leisteen? Anyway, op de boomstronk ligt een rosé gebakken steak en verder zie ik een mooi gefrituurd korstje bij de fish & chips (later zie ik, de tafels staan dicht bijeen, dat de kabeljauw glanst, dus niet te lang verhit).

Doe nog maar zo’n Urtypje. We bekijken de kaart. “Jij had het over rock, toch?” We horen soul. “Nou ja, tijdens het eten best prima.” De zaak begint zich te vullen, we waren net op tijd realiseren we. We bestellen een geruststellende hoeveelheid charcuterie van Brandt en Levie. Heerlijk.

Hendrix Plate

Hendrix Plate


Soulfood is voor mij of Afrikaans-Amerikaans/Caribisch eten of, iets ruimer genomen, een gerecht dat een gelukzalig warm gevoel geeft. Ik wil desnoods aannemen dat voor iemand een zalvige aardappelpuree met royaal roomboter soulfood is. De kaart bij Hendrix bevat weinig Afrikaans-Amerikaans/Caribische gerechten. Er is Hindoestaanse bara met aardappel chutney en pulled pork met bbq saus. Wel tal van Mexicaans/Amerikaanse gerechten met chipotle, jalapeño en guacamole. Angus beef met chimichurri (Argentinië en Uruguay). Het soulfood van Hendrix moet je ruim zien. De steak met chimichurri smaakt heel goed en is mooi gebraden. De pulled pork sandwich met bbq saus geeft het verwachtte warme gevoel. Toch soulfood dus!

Wie weet komt er crab back, Johnny cakes, chitlins, collard greens, ham hock, spicy shrimp, … op de kaart. Ik wacht af of ze durven, ik ken geen concurrenten. Oh ja, als het waar is dan hield Jimi van strawberry shortcake (hint).

Wat is er goed: Sfeervol cafe/restaurant, lekkere bieren, brood van Menno en worst van Brandt en Levie.
Wat kan er beter: Zet ‘echt’ soulfood op de kaart.
Extra punten: Heel uitgebreid ontbijt menu.

Contact & openingstijden

De Clercqstraat 82, Amsterdam
hendrix.nu

Ma – Do: 08:00 – 01:00
Vr – 08:00 – 03:00
Za – 09:00 – 03:00
Zo – 09:00 – 01:00

Sabine de Witte