food fest

Food Fest: koffietrend van Nespresso @ restaurant Envy

nespresso bespoke the nesgroni

Nespresso heeft een nieuw concept bedacht: koffie met een twist. Voor de ene is dat een scheut Kahlua in de koffie en voor de ander een panna montata, maar Nespresso gaat iets dieper in de twist. Ze serveren koffie Blends, Serves en Cocktails bij drie horecagelegenheden in Amsterdam. Ik werd uitgenodigd bij een van de deelnemend restaurants, Envy om niet alleen de koffie te proeven, maar ook een uitgebreide lunch. Een dubbele review: coming right up.

Restaurant Envy: sfeervol en smakelijk

 • De sfeer
 • Restaurant Envy is zo’n restaurant waar ik talloze keren nieuwsgierig voorbij ben gefietst. Grote ramen die je direct zicht geven op de keuken, en dan die grote zilveren ballen aan het plafond die van begin tot eind de zaak sieren. Nu dan eindelijk binnen. Mijn tafelvriendin en ik zaten aan een hoge tafel met uitzicht op de keuken. Bonbons, kreeft en heilbot werden voor onze neus tot gerechten verwerkt. We waren bijna de enige twee in de zaak en die ‘stressloze’ sfeer zorgde voor een sfeervolle keuken. Restaurant Envy heeft meer bezoekers tijdens het diner dan bij de lunch. Dat is jammer want de lunch is heerlijk en er is meer tijd en aandacht voor de gast.

 • De bediening
 • Er was een gastheer verantwoordelijk voor de hele lunch. Hij heeft ons goed over de gerechten geïnformeerd en daarbij erg lekkere wijnen geserveerd. We kozen voor een wijnarrangement bij de drie-gangenlunch. Mijn tafelgenoot is vegetariër en voor haar werden er andere gerechten en andere wijnen gebracht. Je zou denken dat dit tegenwoordig een gegeven is, maar ik heb zelden zo’n goede bediening gehad. We hebben niet hoeven wachten en niet hoeven haasten: alles kwam precies op tijd. Ik zal er ook bij vermelden dat we ruim drie uur getafeld hebben, maar dat lag aan ons en zeker niet aan de bediening of de keuken.

 • De lunch
 • Op naar de good stuff. We aten bonbons met wortelvulling, pastinaakmousse met aardappelvierkantjes en tartaar met radijs. De borden waren mooi opgemaakt en de porties waren prima. Het dessert viel een beetje tegen. Het bestond uit een gigantische arsenaal aan ingrediënten dat na onze mening iets te veel van het goede was. Door de mousse, popcorn, gelei, crumble, etc. was er teveel op het bord. Te veel verschillende smaken zuur en zoet en ook teveel verschillende structuren. De dessertwijn was dan wel weer verrukkelijk!

  vlees en vis bij envy lunch

  De lunch bij restaurant Envy

  dessert envy amsterdam

  Het dessert van restaurant Envy

  De Nespresso koffiecreaties

  Als toetje na het toetje mochten we nog de koffievariaties van Nespresso uitproberen. Hier was vanuit Envy niet zoveel aandacht voor. Het idee achter het concept van Nespresso is dat gasten met enkele vragen van de gastheer hun koffiesmaak ontdekken. Die zoektocht hebben wij niet afgelegd na de lunch. We kregen de kaart en mochten een koffiecreatie kiezen. De menukaart bestond uit drie onderdelen; het Bespoke Coffee Menu met de keuze uit de 13 verschillende Nespresso blends, de Bespoke Serves en de Bespoke Cocktails. Het was vrijdagmiddag dus ik ging lekker aan de cocktail The Nesgroni en mijn compagnon zwichtte voor de Daily Rose. De drankjes zagen er prachtig uit, maar de smaak viel wat tegen. Mijn cocktail was te waterig, de koffie was niet sterk aanwezig en de drank ook niet. Het leek eerder op een limonade met te weinig siroop. Ook de Daily Rose klonk spannender dan hij smaakte. Het bleek uiteindelijk niet spectaculairder te zijn dan een panna montata. Tegenwoordig moet alles een experience zijn en het idee van koffie op een andere manier is daarom zeker leuk gevonden, maar de uitwerking had beter gekund.

  The Nesgroni en de Daily Rose van Nespresso

  Wat: Nespresso blends, de Bespoke Serves en de Bespoke Cocktails.
  Waar: Restaurant Envy, Grand Café Krasnapolsky en Sorel’s Midtown Bar & Lounge.

  Sabine de Witte