food fest

Food Fest: The Lobby Fizeaustraat

03/07/2016
foodfest

Dat The Lobby mijn favoriete plek in Amsterdam is, kan je bijna niet ontgaan. Ik grap regelmatig dat het mijn tweede huis is en zo voelt het ook. Voor afspraken, ontbijt, lunch, diner en drankjes is The Lobby aan het Nes mijn vaste adres. Het succes van The Lobby is niet onopgemerkt gebleven en maakte de eigenaren, Jan Stuurman en Tom Espinosa, ambitieus. Hun ambitie is met een derde vestiging van Hotel V en The Lobby Fizeaustraat werkelijkheid geworden.

the lobby fizeaustraat interieur kleden

Receptie The Lobby Fizeaustraat

The Lobby Fizeaustraat kas

The Lobby Fizeaustraat Hotel V

The Lobby Fizeaustraat

De opening van het hotel laat nog even op zich wachten, 17 augustus moeten de 99 kamers in Amsterdam-Oost klaar zijn. Het restaurant daarentegen is inmiddels geopend voor diner, ontbijt en lunch moeten nog even wachten tot de opening van het hotel. De keuken van The Lobby Fizeaustraat is niet te vergelijken met de kleine variant aan het Nes. Het team aan de Fizeaustraat heeft de beschikking over een grote open keuken, waardoor het wezenlijk onderdeel is van het restaurant. Ook geen kleine ruimte overigens, maar liefst 7000 vierkante meter! Het interieur is opvallend klassiek, denk Berlijn meets jaren zestig. En ondanks het grote oppervlak is het ze zeer goed gelukt om er iets knus, huiselijks en moois van te maken. Qua interieur zou ik er zo kunnen wonen. Niet alleen zijn er veel items nationaal en internationaal op de kop getikt via Marktplaats, eBay en tweedehands winkels, de kleden aan de muur zijn speciaal gemaakt. De receptie valt op door de prachtige wereldkaart, de bar doet een tikje ‘roaring twenties’ aan, helemaal met de mooie coupe glazen die gebruikt worden om de huiscocktail in te serveren. Je oog wordt in het restaurant meteen getrokken door de ‘wijnkelder’, het domein van sommelier Midas van der Meijden. De beste man heeft een neus voor smakelijk én origineel vocht, perfect passend bij de gerechten van de menukaart of als je ‘gewoon’ zin hebt in een lekker slobberwijntje voor een niet te gek prijsje. Is je budget unlimited, dan schenkt hij graag iets van de ‘best under 50’ of gewoon, de paradepaardjes.
Het menu bestaat uit een barmenu (vanaf augustus dus) of het restaurant menu, met onder andere een vijf-gangen menu. Van ceviche tot kalfszwezerik, alles kan én is kakelvers, geleverd door o.a. leveranciers als Jan van As, Lindenhoff en Karel Goudsblom.

The Lobby Fizeaustraat menu

Wat is er goed?: het eten, de bediening, het interieur
Wat kan er beter?: niet per se een verbeterpunt, meer een persoonlijke favoriet. Het is GROOT. De hele avond werden we door 1 persoon geholpen en juist de roulatie en intimiteit maakte voor mij The Lobby. Even schakelen dus.
Extra punten:: het immense terras én de meeting room, mits niet verhuurd voor events een heerlijke werkruimte. O en er is een prachtige ruimte voor private dining. Ik geloof dat ik de plek heb gevonden waar ik éindelijk mijn verjaardag moet gaan vieren… Had ik trouwens de open haard al genoemd?

The Lobby Fizeaustraat Meeting space

The Lobby Fizeaustraat werkruimte

open haard The Lobby Fizeaustraat

The Lobby kroonluchter fietskettingen

Contactgegevens en reserveren The Lobby Fizeaustraat

The Lobby Fizeaustraat ligt in Amsterdam-Oost, in de wijk Amsteldorp. Perfecte uitvalsbasis als je op de altijd inspirerende Spaklerweg moet zijn voor business of als je je oriënteert op een nieuwe stek in deze upcoming buurt. Op loopafstand van het Amstelstation. Leuk weetje: Het pand is ontworpen in de ’70ies door Piet Zanstra en diende vroeger als psychiatrisch centrum.

Herken je trouwens de kroonluchter? Een vergelijkbare hangt aan het Nes, deze is gemaakt van fietskettingen!

Sabine de Witte