food fest

Food Fest: MaMa Kelly Amsterdam

MaMa Kelly Amsterdam

Vrijdag is het zover, de officiële opening van MaMa Kelly Amsterdam. Het eerste restaurant van Amsterdam met een volledig roze interieur. Niet geïnspireerd op Sketch in Londen, aldus een van de eigenaren, maar op Pietro in NoLiTa, New York. Nog voor de opening is het een van de meest besproken restaurants van de stad, van zwartgeblakerd pand in het Olympisch stadion naar instaworthy, en dat heeft ze al ruim 3000 reserveringen opgeleverd. Is het de hype waard?

MaMa Kelly: eten in roze setting

Wat als je binnenkomt vooral opvalt: ALLES is roze. De cocktailbar met prachtige gouden afwerking, de tafels boven en beneden met o.a. gouden servetringen en bestek als accent en de kleinere ruimte beneden, het is absoluut pink paradise. Maar ook aan de mannen is gedacht; het uitzicht op de sportvelden van het Olympisch Stadion is uitermate goed verlicht. En als tegenpool zijn de toiletten het minst ‘insta-worthy’, want stoer en donker zwart.

Kip en kreeft volgens recept van MaMa Kelly

MaMa Kelly opent met de vestiging in Amsterdam haar tweede restaurant en net als in Den Haag spelen ook hier kip en kreeft de hoofdrol. De bar is een fijn begin van je avond (voorlopig serveren ze alleen diner, aan lunch wordt gewerkt) met goede, uiteraard roze cocktails. Ik ben gek op bar hangen, maar wil je iets meer privacy dan zijn de booths een leuk uitstapje. Hier miste ik dan weer de ‘press for champagne’ buttons die je bijvoorbeeld ziet in ander pink paradise, Bob Bob Ricard in Londen.

Tijdens de try-outs kreeg ik de kans om een tasting van de voor- en nagerechten te proberen, en natuurlijk de kip en kreeft. Over de voorgerechten niets dan goeds; een frisse steak tartare (komen ze normaal aan tafel bereiden), burrata op avocado crème, feta met meloen en tonijnsteak, maar op het menu ook bijzonder veel smakelijke en verrassende vegetarische gerechten. Ook de wijnkaart weet te plezieren, al zijn de prijzen van sommige wijnen wel erg gericht op Amsterdam-Zuid en ontbreken jaartallen. Zeker bij een Barolo van €130,- zou ik dat toch wel graag willen weten. Voor vegetariërs blijft het dan toch nog een rondje voorgerechten bestellen, want een vega-hoofdgerecht staat niet op de kaart. Persoonlijk zou ik als vegetariër ook niet naar een restaurant dat zich in kip en kreeft heeft gespecialiseerd toe gaan, maar dat ter zijde.

Blending in perfectly fine. #mamakellyamsterdam

A post shared by MaMa Kelly Amsterdam (@mamakellyamsterdam) on

De hoofdgerechten worden klassiek geserveerd: de hele kip heeft heerlijk gegaard in de rotisserie en een knapperig bruin korstje. De kip mag gekloven worden, zo meld het personeel nadrukkelijk, maar deze prinses heeft een hekel aan vieze handen. Daarbij is kluiven en het vlees in de olie dippen voor mij niet zo’n slimme combinatie. Ook de halve kreeft wordt geserveerd met knoflookolie en een wat meer spicy olie. De kreeft is prima qua prijs, ik vond hem net iets te ver doorgekookt, kreeft moet voor mij echt een bite hebben en wat stugger van structuur zijn, dit was voor mij iets te papperig. Bij de hoofdgerechten worden frites en coleslaw geserveerd, andere bijgerechten zijn apart te bestellen. Als dessert staat er een Blondie en cheesecake op het try-out menu. De Blondie is heerlijk, de cheesecake wel heel plain, helemaal omdat deze ook zonder vers fruit of garnering geserveerd. Dat had er wat rooskleuriger bij mogen liggen!

Wat is er goed: Het hele instagramwaardige interieur, de cocktails, de voorgerechten, de kip! En mensen die mij goed kennen weten dat ik niet een kipliefhebber ben, dus dit zegt wat!
Wat kan er beter: De prijs-kwaliteitverhouding en ja, het waren try-outs, maar ik vond de service niet zo goed. Te jong personeel wat niet de expertise heeft om te weten wat ze echt serveren en matchen.
Extra punten voor: Again, het interieur. En de nog in aanbouw zijnde speak-easy bar!

Contactgegevens MaMa Kelly Amsterdam

Reserveren doe je via 020 – 225 26 84 of via de website. Let op: ze werken hier met shifts. Wil je lang blijven na-tafelen, kies dan voor de laatste shift.

Openingstijden: zondag tot en met donderdag kun je reserveren tot 22.00u, op vrijdag en zaterdag tot 22.30u.

Olympisch Stadion 35
1076 DE AMSTERDAM

Het interieur is gedaan door de Horecafabriek en dit is hun achtste restaurant. Geloof jij in de combinatie van industrial en roze? En durf jij je vriend ermee naartoe te nemen?

Sabine de Witte