food fest

Food Fest: Mazzo

restaurant-mazzo
De Italiaanse keuken, wie houdt er niet van? De beste pizza at ik in Napels en de lekkerste pasta ooit in Rome. Maar ook in Amsterdam zijn er een aantal plekken waar je heerlijk Italiaans kunt eten. Eén van die plekken is Mazzo, waar ze behalve een Italiaans Food Fest ook een hele leuke setting hebben voor een diner met vriendinnen of lekker knus met je date. Vraag voor die fijne plekjes om een tafel aan de bankjes. Je kunt er van 9.00 tot 22.30u terecht voor Italiaanse versnaperingen, van bites tot zoetigheid, van uitgebreide lunch tot diner of brunch in het weekend. Eigenlijk een best simpel concept, maar dankzij de versheid van de producten en liefde voor Italiaanse keuken zeker een must do voor je culinaire lijstje!

Mazzo ervaring

Een tijdje geleden aten Anne en ik er samen en de avond had niet veel beter gekund. Samen knus op de bank werden we verwend met een Antipasto Misto vooraf. Hierbij dronken we San Pellegrino en mijn lievelings ‘slobberwijn’, Montepulciano d’Abruzzo. Deze noem ik altijd ‘slobberwijn’ omdat deze rode wijn heerlijk soepel is en daarom makkelijk weg drinkt. Sinds ik deze jaren geleden bij Wilde Zwijnen dronk, is dit een favoriet. Bovendien heel betaalbaar en met veel gerechten te combineren.
Als hoofdgerecht namen we risotto met saffraan,tuinerwt en groene asperge en rigatoni alla boscaiola, met spek en paddestoelen. De rissotto was perfect gaar en de tuinerwten en asperge maakten het een lekker licht gerecht met knapperige bite. De rigatoni was lekker al dente en een iets heftiger gerecht, maar in goede portie. Beide gerechten namen we in klein formaat, wat absoluut genoeg is als je 3 gangen eet.
Als grande finale een kaasplankje met diverse Italiaanse kazen en vijgenbrood. Deze was niet te groot en had een mooie overgang van jonge zachte kaas naar pittig oud. Het vijgenbrood erbij was stevig en niet te zoet. Ik vond vooral de antipasti en de kaasplank indrukwekkend. Heerlijk rozig, volledig bijgepraat en ‘lekker’ vol verlieten we ons relaxte plekje.

antipasti

rissotto

rigatoni

kaasplank

montepulciano

Wil je alvast wat menukaart inspiratie op doen? Keuze genoeg en gegarandeerd watertanden!

Wat is er goed: De prijs/kwaliteitverhouding en de verse ingrediënten. Je proeft dat die met liefde en kennis zijn uitgezocht en bereid.
Wat kan er beter: De bediening, het duurde soms net iets te lang. ‘Onze’ ober vertelde dolenthousiast dat hij net was begonnen en niet zo goed wist wat van hem verwacht werd. Het is dat we veel te bespreken hadden en echt de tijd namen om lekker te eten, maar ik ga ook vaak genoeg ergens eten waar ik gewoon snel mijn eten verwacht en na het hoofdgerecht vertrek.
Extra punten: Het interieur en de verlichte MAZZO letters blijven me een New York gevoel geven.

interieur-mazzo

restaurant-mazzo

Mazzo is open van
Zo t/m do 09.00 uur – 01.00 uur
Vrij en zat 09.00 uur – 02.00 uur
Rozengracht 114, 1016 LV, Amsterdam
telefoon + 31 20 344 64 02
info@mazzoamsterdam.nl

Sabine de Witte