food fest

Smaakexplosies met bijpassende wijnen bij restaurant Adam

restaurant Adam

Restaurant Adam doet je misschien niet meteen belletjes rinkelen. Je denkt misschien aan de Adam toren of aan Adam en Siam op het Rokin. Restaurant Adam zit op de Overtoom. In eerste instantie zou je er misschien langs lopen en dat is hartstikke zonde want de chef Arne Jan, bij Restaurant Adam weet heel goed wat-ie doet. Zeker als je fan bent van de Franse keuken kun je hier je culinaire hart op halen.

Restaurant Adam bestaat al drie jaar en heel stom, ik had er nog nooit eerder van gehoord. Misschien omdat het qua interieur niet direct in mijn gebruikelijke hotspot plaatje past. Het interieur is simpel. Niet te veel poes pas. Terwijl als je in Amsterdam punten wilt scoren op Instagram dan gooi je er een roze muur in en een lading planten. Bij restaurant Adam draait het dan ook niet om het interieur maar puur om het eten. Ik was dan ook blij dat ik namens Your Ambassadrice hier mocht gaan brunchen.

restaurant Adam

Gerechten met liefde bereid

Een brunch van 5-gangen met wine-tastingmenu is dan ook absoluut geen straf zeker. Bij restaurant Adam wisselt iedere maand de menukaart en worden er nieuwe gerechten van het seizoen voorgeschoteld. Bij restaurant Adam eet je pure gerechten die met liefde zijn bereid. Denk aan gerechten als winterkabeljauw met pastinaak, gepekeld zeewier met een crème van hazelnoot of snoekbaars met verschillende soorten knolselderij (zoals een bitterbal, yum!) en als toetje een chocoladedroom. Alle gerechten die er tijdens de brunch voor mijn neus zijn gezet, zagen er uit als ware kunstwerkjes. Hierdoor kun je zien dat chef Arne Jan en zijn team er een dosis liefde in hebben gestopt. Elk gerecht wordt gepaired met een wijn die het gerecht complimenteert.

Ben je dit weekend nog op zoek naar een plek voor je paasbrunch? Ga dan zeker naar restaurant Adam. Hier kan je terecht voor een 5-gangen menu met wine-pairing voor 77,50 euro. Bij ieder gerecht krijg je twee soorten wijn die bij goed bij het gerecht passen, maar aan jou de keus welke je er het beste bij vindt passen. Nieuwsgierig wat je krijgt? Neem dan een kijkje op het Instagram-account van @yourambassadrice.

restaurant Adam

Wat is er goed? De gerechten worden met liefde gemaakt en dat zie en proef je terug in het gerecht.
Wat kan er beter? Het interieur voelt een beetje gedateerd aan. Al denk ik wel dat Sabine helemaal in haar nopjes zal zijn met de gele stoelen. Sabine is gek op geel! 😉
Extra punten voor: De opmaak van de gerechten: wauw!

Contactgegevens restaurant Adam

Reserveren doe je via +31- (0)20 2339852 of via de website.

Openingstijden: Dinsdag tot zondag van 18:00 tot 23:00.
Waar? Overtoom 515, Amsterdam

Sabine de Witte