food fest

Food Fest – The Harbour Club Rotterdam heropening

the harbour club rotterdam heropening

Op een heerlijke zonovergoten middag mocht deze lucky bastard aantreden voor een lunch bij de heropening van The Harbour Club in Rotterdam. Daar zeg je zeker geen nee tegen, dus ik trok mijn roze stiletto hakken aan en wandelde richting Het Park naar de statige villa waar The Harbour Club huist.

De heropening; kom maar door met dat nieuwe interieur.

The Harbour Club Rotterdam opende in 2010 haar deuren in het voormalig ‘Parkzicht’: een bijna honderd jaar oude villa in het Rotterdams stadspark. Een prachtig pand midden in het groen. Na tien jaar besloten ze bij The Harbour Club dat het tijd was de boel eens goed te vertimmeren. Vooral de voorkant van de zaak is flink onder handen genomen. Er zijn muren uitgebroken waardoor de zaak lichter aanvoelt. De lichtheid zet zich voort in de nieuwe eikenhouten stijl. Mocht je nu denken: oh help, ik loop zo’n enorm stijve zaak binnen… wel, nee. The Harbour Club gaat voor over-the-top Rotterdams chique. Het is goud wat er blinkt. Boven de bar, in de vorm van een enorme haai. De intentie was om van de bar het paradeplaatje van de zaak te maken. Ik denk dat die statement wel over komt. Tegenover de bar bevindt zich de DJ booth en je wordt omringd door in het oog springende muurschilderingen van neo popart kunstenaar Selwyn Senatori, huiskunstenaar van The Harbour Club restaurants.

haai seafood

Het is goud en groen wat er blinkt

Mocht je nu denken “Kerstmis en Kermis verschillen ook maar twee letters”, maak je geen zorgen. Zoals ik eerder al aangaf, de indeling van het restaurant is verder klassiek met veel licht en rustige tafels.
De tuin is ook flink onder handen genomen. Zo kun je het feestje van binnen prima voortzetten op de lounge seats onder grote parasol doeken. Het is bijzonder hoe afgesloten je lijkt te zijn van die “lelijke teringstad”, zoals een Amsterdamse genodigde mij wist te vertellen. Helemaal ok, dat mag je vinden, ik ben toevallig ontzettend trots op onze lelijke teringstad. En de vernieuwde Harbour Club past met zijn interieur goed bij hoe ik mijn liefde voor Rotterdam ervaar. Licht met een rauw randje.

Blauwvintonijn, oesters en dry aged steak

Na welkom geheten te worden door sommelier en bedrijfsleider Koen Schippers, die gedetailleerd vertelt hoe de verbouwing tot stand is gekomen. Dit alles onder het genot van een oestertje of twee, drie, vier. Met een glaasje champagne of twee, drie, vier.

The Harbour Club gaat voor de gezamenlijke diner ervaring. Samen gerechten delen. Ondertussen maken ze er aan tafel ook een feestje van door diverse tafelbereidingen. De dame de zeebaars in zoutkorst zien prepareren is dan ook een genot voor oog. Uiteraard is het nog steeds mogelijk gewoon a la carte te eten. De consistentie in kwaliteit houden ze al tien jaar vast met prachtige, verse producten zoals de blauwvintonijn uit Malta en oesters die op je tong smelten uit Frankrijk (onder andere Gillardeau, Blanc de Normande) en Canada (Raspberry Point). Ook hun vleesgerechten zijn niet te versmaden. Negeer vooral niet de Dry aged Tomahawk steak en de Peking Duck Rolls.

Het culinaire rondje van de zaak met kakelverse producten

Tijdens de lunch toverde chef-kok Barry van Wilgenburg zowel de classics op tafel als enkele creatieve gerechten. Je mag mij midden in de nacht wakker maken voor zijn pulpo. Schippers hamerde nogal op het gebruik van verse producten. Ik denk dat als je tijdens een lunch een joekel van een blauwvintonijn door de zaak draagt je wel geslaagd bent op dat punt.
Schippers haalde in zijn praatje ook het dessert aan, wat wij helaas niet geserveerd kregen. Daar ga ik zeker eens voor terug. Het interieur was vuurwerk, de tafelbereidingen waren vuurwerk… nu wil ik ook wel eens het echte vuurwerk zien wat geserveerd wordt bij het chocolade dessert.

Na een aantal uren genot schreeuwden mijn voeten om verlossing. Bij het verlaten van het pand knakte de roze stiletto hak. Oh well, time wounds all heels. Ik kom snel weer. Met nieuwe hakken.

Wat is er goed?: De ontvangst met oesters en champagne aan een bar met gouden haai.
Wat kan er beter?: Ik had graag wat meer willen horen over de wijnen die geserveerd werden
Extra punten: Midden in de stad in het groen. Fluitende vogels en op de achtergrond het gezoem van de stad. Een heerlijke plek

Reserveren bij The Harbour Club Rotterdam:

The Harbour Club is zeven dagen per week geopend.
Reserveren kan door te bellen naar 010- 4368888.
Online reserveren kan via theharbourclub.com/rotterdam

Openingstijden

Maandag – Vrijdag 11.00 – 01.00 uur

Zaterdag 17.00 – 01.00 uur

Zondag 12.00 – 01.00 uur

Keuken

Zondag – Vrijdag 12.00 – 23.00 uur

Zaterdag 17.00 – 23.00 uur

Amber de Bruin