Travel

Foodzy addict

Gek op eten
Dat ik gek ben op lekker eten is niet nieuw. Sinds oktober heb ik, behalve een tijdelijke appel-break, voor het eerst ondervonden hoe het is als je niet alles kunt/mag eten wat je lekker vindt. Inmiddels is bijna alles weer ‘gewoon’ (vis is nog een no-go, maar na een bezoekje visafslag vanmiddag hoef ik ook niet zo nodig meer) en herken ik voor het eerst in mijn leven ‘ieder pondje gaat door het mondje’. Nog nooit ben ik zo ‘zwaar’ geweest. Gelukkig doet het Spaanse eetritme me goed, veel olijfolie zorgt voor de nodige beweging :).

Wat werk ik weg?
Mijn weegschaal laat al mooi mijn gewicht zien, wat weer gekoppeld is aan mijn Google Health profiel, wat ik serieus deel met mijn arts. Ik dacht dat ik me redelijk bewust was van wat ik op een dag naar binnen werk, maar dat valt nog best tegen. Al een tijdje probeer ik met apps calorieën te tellen om zo beter op te letten wat ik eet. Hoewel ik weer suiker mag, heeft mijn lichaam veel moeite met het afbreken er van. Dus ‘kies’ ik bewust mijn suikers. Vloeibaar is minder slecht, want dat wordt sneller opgenomen. Hetzelfde geldt voor natuurlijke suikers. Liever 1 suikerklont dan een blikje cola light. Maar al die foto’s met eten en analyses zijn leuk, helemaal betrouwbaar is het nog niet. En het kost tijd, er ontbreekt een mooi grafiekje etc.

Foodzy
Heel leuk, apps als Mealsnap, maar van altijd een foto maken van wat ik eet werd ik niet heel blij. Zo spannend ziet mijn dagelijkse boterham met nutella er niet uit. Sinds kort is er Foodzy, althans, de beta versie (invite only, maar volg ze voor de officiële lancering!). In Foodzy hou ik bij wat ik eet. Er is een database aan producten, maar je kunt ook zelf dingen toevoegen (nu ik in Spanje zit gedraag ik me lui en pak ik vergelijkbare dingen, geen tijd om alles aan te maken), alle producten hebben een caloriewaarde meegekregen en voor alles wat je eet krijg je bits. Zo kun je bijhouden of je aan je dagelijkse behoeften komt en wat je eventueel moet veranderen. Je kunt ook een dieetplan instellen en krijgt advies als je in gewicht wilt afvallen bijvoorbeeld. Zo spannend is bovenstaande niet eens, het leuke is het spel- en sociale element erbij. Als ik veel appels, wortels of andere gezonde dingen eet, krijg ik een speciale badge. Daarnaast kan ik zien wat ik gemeen heb aan eetgewoonten bij mijn vrienden. Het is nu nog een website, maar er schijnt een app (in ieder geval voor iPhone heb ik begrepen) aan te komen. Ik ben al helemaal hooked en heb al bedacht dat een samenwerking met Runkeeper en Foursquare fantastisch zou zijn. Dan kan ik meteen zien hoe ik al die bits en calorieën heb verbrand en waar ik wel of niet heen moet om gezond te eten. Hou Foodzy in de gaten, want dit gaat heel groot worden!

Coming soon: Foodzy; keep track of what you eat

Logo Foodzy

Kuddo’s voor het briljante design, dat maakt het nog leuker!

Sabine de Witte