Hotspots Travel

Forever 21 opening Antwerpen

Antwerpen opening Forever21

Schoolreisje voor fashionista’s

Forever21, de bekende Amerikaanse keten, en een waar walhalla voor modemeisjes met nog niet een hele dikke portemonnee, opende zaterdag voor publiek in Antwerpen. De eerste Europese winkel die voor ons prijsgevoelige Hollanders te bereizen is. Pr-bureau Oona gaf fashionista’s de kans om zaterdag als eersten de grens over te gaan en de nieuwe winkel te bezoeken. Om 7.30u vertrok de bus richting Antwerpen, dus stond ik op mijn vrije zaterdag extreem vroeg op. De organisatie was perfect geregeld, een lekker ontbijtje voor in de bus en om 1 minuut voor 10, stopte de bus pontificaal voor de winkel, die om 10.00u open zou gaan. Met een hele verzameling fashionista’s die al even buiten stonden, in afwachting van ‘de’ goodiebag. Starbucks deelde koffie en muffins uit om het wachten aangenamer te maken, de sfeer was goed en wij liepen vanuit de bus zo de winkel in.

Busreis inclusief ontbijt dankzij Oona!

Antwerpen opening Forever21

Forever 21

Een hele toepasselijke naam, want volgens mij willen we allemaal graag altijd 21 blijven. De winkel is mega, met 3 verdiepingen eindeloze fashion, accessoires, schoenen en een klein beetje mannenmode. Pas na bijna een uur ontstonden er rijen voor de kassa en de pashokjes, maar van graai taferelen en chaos was geen sprake, sterker nog, personeel bleef extreem kalm, vriendelijk en behulpzaam. Schoenen niet vindbaar in de juiste maat? Geen probleem, ze hollen gerust de 3 etages af om te zoeken. Vol verbazing stond ik er naar te kijken, mag ik dat in Nederland ook pretty please? Mijn shopscore was echter 0. Ik was op zoek naar een hoed en de ketting met de snor die op de website stond, maar beiden waren onvindbaar. Ik was een van de weinigen, want Antwerpen heeft volgens mij nog nooit zoveel goed gevulde gele tassen gezien!

Forever 21 shop Antwerpen

aankleding forever21

Kassa forever 21

De rij voor de paskamers bij Forever21

Antwerpen: stad met stijl

Na het Forever 21 avontuur hadden we nog enkele winkels op het must-visit lijstje staan. Helaas viel Urban Outfitters ook tegen en lonkten door de warmte de terrassen. Na een kop koffie met Belgische pralines, nestelden we ons later voor een uitgebreide lunch (in de schaduw). Oesters, wijn en mosselen met frites. Een klein schransfestijn. Helaas was het daarna alweer tijd om te gaan en slenterden we richting modemuseum om bij Mint een afsluitend drankje te doen met de groep (35 fashion fans!) Weinig van Antwerpen zelf gezien, maar wat me erg opviel waren de vriendelijke mensen, de super onderhouden gebouwen, schone straten en de stijlvol geklede shoppers. Geen Antwerpenaar die het in zijn hoofd haalde om in een simpele outfit de stad in te gaan, iedereen had duidelijk zijn best gedaan. Terwijl een rondje Kalverstraat hilarische outfits laat zien. Genoeg mensen die rechtstreeks vanuit hun stadstuintje besluiten de winkelstraat op klompen onveilig te maken. Ik heb geleerd dat je je voor iedere gelegenheid moet kleden, zo ook voor winkelen. Geen vieze kleding, gaten met sokken en onhandige outfits, maar praktisch en netjes. Kennelijk heeft niet iedereen dat mee gekregen.

Op z'n Belgisch: mosselen en frites!

Lunch in Antwerpen

Het was een heerlijke laatste zomerdag, goed geregeld en Evelien heeft zelfs Nederland nog even goed op de kaart weten te zetten op nationale tv!

VTM interviewt Evelien bij opening Forever21

Bekijk het interview met Evelien op 1:28 hier!

Scoop: volgend jaar komt Forever21 naar Amsterdam, volgens betrouwbare bron in het Fame pand!

Sabine de Witte