Travel

Fortuyn’s laatste woorden, de niet zo perfecte stoel en de lege zaterdagavond

Een beetje laat, maar pas vandaag hoorde ik het fragment uit de radioshow van Ruud de Wild. Afgelopen vrijdag zond hij fragmenten uit van het laatste interview dat Pim Fortuyn aan hem gaf. Deze beste man wist me te bemoeien door de reuring die hij teweeg bracht. Al was ik het niet overal mee eens, hij had veel standpunten die me aanspraken. Daarnaast was hij een charismatische verschijning met humor. Dat laatste blijkt ook uit de uitzending van vrijdag. Gewoon even luisteren. Als laatste eer aan Pimmetje 😉

Pimmetje

Pimmetje

Een vriend van ons is op zoek naar een huis, ook in pittoresk Meppel. Zaterdagmiddag liet hij een stulpje zien waar hij momenteel interesse in heeft. Lief en ik waren meteen enthousiast: jaren dertig, centrum, antracietgrijze muren, klepbank, mooie vloer, openslaande tuindeuren en een hele redelijke prijs. Toen we verder keken, zagen we verdacht veel overeenkomsten met ons huidige stulpje en onze toekomstwensen. Helaas, nog steeds student, dus wij moeten hier nog even blijven zitten. (Niet erg hoor). Wel viel ons oog meteen op de stoelen daar. Daar zoeken wij ons suf naar! Precies die! Al zou een ander kleurtje nog wel leuk zijn. Een zoektocht door internet leerde ons snel dat ze gewoon uit de blauwe blokkendoos komen. En die stoelen, hadden we allemaal afgekraakt. Te iel, wiebelig en neppig. Dus niet een bezoekje, maar onze jacht gewoon voort zettend. En anders moet ik handige opa misschien toch eens vragen.

De stoelen. Had ik al gezegd dat ze ook mijn droombuffetkast hebben?

De stoelen. Had ik al gezegd dat ze ook mijn droombuffetkast hebben?

Afgelopen zaterdag was ook de laatste uitzending van Vuurzee. Ik heb het vanaf aflevering 1 gevolgd, nadat ik het eerste seizoen samen met mijn lief had gespot. Niet op de zaterdagavond zelf, maar later in de week, met de netbook op schoot en oordopjes in. Bij aflevering 10 roept vriendlief ineens: ‘He, dat keek ik eerder toch ook? Is dit het vervolg? O maar dat wist ik niet! Zullen we kijken?’. En zo heb ik de afgelopen twee afleveringen met lief samen op de bank aan de tv gekluisterd gezeten. Maar wat zullen we dan in een gat vallen aanstaande zaterdag! Ik Hou Van Holland is ook wel een beetje geweest. Misschien moeten we dan maar weer es ouderwets de kroeg in. Of buiten met de terrashaard aan de Mojioto’s. Maar wat hoop ik dat het volgende seizoen niet weer zo lang op zich laat wachten. Damn, wat een goede serie! Misschien moet ik gewoon de dvd’s bestellen. Kan lief ze allemaal nog zien. Op zaterdagavond. Dat ik ze ken, maakt me niet uit, er gebeurt zoveel, misschien merk ik weer wat leuks op!

Vuurzee Serie 2 op DVD

Vuurzee Serie 2 op DVD