Travel

Fotokunst

Mij zul je niet overal met een camera betrappen, maar ik ben wel gek op foto’s. Daarom ben ik zo blij met mijn iphone 4, want die maakt prachtige plaatjes! Al tijden ligt mijn Olympus U700 onaangeraakt in de kast, of hij mag van kast naar koffer, waar hij ook onaangeraakt in blijft liggen tijdens reisjes. Waarom iets extra’s meenemen, als hetzelfde kan met je telefoon?

Daarbij zijn er ontzettend veel applicaties voor je iphone waar je foto’s kunt bewerken, als polaroid kan instellen of andere gekkigheid. Eerder schreef ik al over Hipstamatic, inmiddels ben ik lyrisch van Instagram. Met deze applicatie kan je foto’s een geheel andere look geven, foto’s van anderen beoordelen en vrienden en fotografen volgen. Zo staat mijn lijstje vol met fotografen uit Parijs voor mijn dagelijkse dosis Eiffeltoren en andere Parijse lichtpuntjes, volg ik een aantal kattenbezitters met schattige plaatjes en volg ik uiteraard de beste fotografe uit mijn netwerk, vriendinnetje D.

Zij speelt het liefst nog met analoge camera’s en kan zich uren achter elkaar vermaken op Lomography.com, maar haar iphone-captures mogen er ook zijn! Zeker volgen dus!

Helaas kan ik hier geen voorbeeld posten van instagram, daarvoor moet je m’n Flickr of Tumblr stream volgen. Voor de niet-iphone bezitters lijkt het nu nog even pech, het is nog onduidelijk of de applicatie ook voor andere telefoons komt. Nog een reden om over te stappen dus 😉

Sabine de Witte