Travel

Fred Hôtel Parijs

Tijdens mijn K(r)oningsdag ontsnapping in Parijs sliep ik in het Fred Hôtel. Een nieuw boutique hotel in het 14e arrondissement. Een wijk waar ik nog nooit eerder was geweest, meestal is de Tour Montparnasse mijn grens. In het kader van meer Parijs ontdekken besloot ik om het eens te gaan proberen. Het Fred Hotel was een aangename verrassing, een luxe en comfortabel tijdelijk thuis. Een aanrader voor een citytrip, romantisch weekend of wanneer je op zoek bent naar een wat rustiger gelegen hotel.

Fred Hôtel: warm design

Het Fred Hôtel telt 36 kamers en ligt in een rustige straat vlakbij 2 grotere metro stations. Wat mij meteen opviel toen ik binnenkwam, was de warme sfeer. Ondanks alle design stukken is het er gezellig, warm en ademt het een zekere ‘je ne sais quoi’ uit die je alleen in Parijs kan ervaren. In het hotel vindt je een lobby/bibliotheek met haard en tv, een kleine eetruimte/bar waar je ’s ochtends heerlijk kunt ontbijten en ’s avonds een wijntje kunt drinken. Alle producten komen uit de buurt dus alles is vers en van goede kwaliteit. Op warme zomerdagen kun je zelfs genieten van het knusse terras.
Mijn kamer was een luxe kamer op de 3e verdieping met bad, mega badkamer en een 2-persoons bed. Met ramen die gewoon open kunnen en uitkijken op typisch Parijse daken. Wat een heerlijkheid om een paar dagen zoveel ruimte voor jezelf te hebben op reis! En wat een genot om na een lange dag rondzwerven door de stad het bad vol te laten lopen en met Franse chansons op de achtergrond even lekker bij te komen.

fredhotel kamer

fred tissues

bed fredhotel

badkamer fredhotel

Enige verbeterpunt: ik miste een minibar. Als ik zelf water of iets te drinken koop bewaar ik dat graag koud en soms is er niets fijner dan luierend op je hotelkamer je te voldoen aan de chocolade, nootjes of andere versnaperingen uit de minibar. De Monoprix is gelukkig om de hoek en lang open, dus mocht je spontaan cravings voor zoetigheid krijgen, kun je daar altijd terecht. Ik kan de Monoprix niet binnenlopen zonder voorraad Les Petites Marseillas en nagellak in te slaan en 1 van mijn Franse vriendinnetjes shopt er zelfs haar kleding!

Interieur

Over alles is goed nagedacht zonder dat het te bedacht is. De Franse interieur designer Jean-Luc Bras is het brein achter de inrichting, de warme kleurcombinaties en de strakke design meubelen. De combinatie van Eames, de O lampen en het door Jean Prouvé ontworpen meubilair maken het een kloppend geheel. Er is veel gebruik gemaakt van aardetinten zoals rood en oranje, in combinatie met zwart en grijs. Daarnaast is er door het hele hotel veel kunst te zien. De warmte van het kleurgebruik gaat verder dan leuke muren en passende details. Die komt terug in de liefde voor gasten, de uitstekende service, de met zorg uitgezochte wijnen, de vriendelijke jongeman die ’s ochtends bij het ontbijt rondloopt en de gastvrije ‘stamtafel’.

lobby-fred-hotel

fred hotel koffie

fred hotel ontbijtbuffet

ontbijtbuffet

terras-fred-hotel

Omgeving

Het 14e arrondissement, Raspail – Montparnasse genoemd, ligt op 35 minuten met de metro vanaf Gare du Nord. Er gaat een rechtstreekse lijn (M4) naar Alésia. Vanaf metro Plaisance gaan er verschillende lijnen richting het hart van de stad. De buurt is rustig en het lijkt soms een dorp an sich. Mensen zijn vriendelijk, iedereen groet elkaar en het ziet er typisch Parijs uit. De grote toeristentrekker is natuurlijk de Montparnasse. Vanuit de toren heb je een prachtig uitzicht over de stad en zie je de Eiffeltoren, Pont d’Arc en meer bekende hoogtepunten van een ander perspectief. Bij Ciel Blue, het restaurant op de 56e verdieping, hebben ze heerlijke crème brûlée met rabarber. Leuk om te delen met je lief en te genieten van een zonsondergang!

Andere aanraders in de buurt zijn:

  Restaurants:

 • Bistrotters – bijna om de hoek van het hotel. Je moet wel van te voren reserveren!
  9 rue Decrès 75014 Paris
  Tél : +33 1 45 45 58 59
 • Cobéa – 1 étoile guide Michelin en ook om de hoek van het hotel. Ook hier van te voren reserveren
  11 Rue Raymond Losserand 75014 Paris
  Tél: +33 1 43 20 21 39
 • Cantine du Troquet
  101 rue de l’Ouest, 75014 Paris, . Prima kwaliteit/prijs verhouding
  Hier kan je niet reserveren
 • Bar:

 • L’Entrepôt – le lieu culturel du 14ème op 3 minuten lopen vanaf het hotel. Een leuke bar en restaurant met tuin. Ze hebben hier vaak live muziek ’s avonds en hier komt de buurt graag.
  7 Rue Francis de Pressensé, 75014 Paris

Zoek je iets speciaals? Vraag dan even bij de receptie van het Fred Hôtel, daar weten ze precies wat de buurt te bieden heeft!

Ik vond het Fred Hotel een heerlijk hotel, dichtbij de belangrijke plekken, vlakbij de metrohalte, in een leuke wijk en vooral veilig. Aangezien ik alleen was, vind ik dat erg belangrijk. Ook als ik ’s avonds laat op straat liep voelde ik me safe. Met een gerust hart liet ik mijn spullen in het hotel achter en de goede service vergeet ik niet snel.

[google-maps width=500 height=375]

Sabine de Witte