Travel

Friday Favorite

Vrijdag is voor mij altijd een dag om terug te kijken op de week en alvast een inschatting te maken van mijn plannen voor het weekend. Daarom naast de wekelijkse weekendtips ook iedere week een Friday Favorite: mijn favoriete gadget, bestemming of hebbeding.

favoroute

Favoroute

Sinds ik veel reis, gebruik ik Foursquare. De app is voor mij vaak leidend bij het ontdekken van nieuwe, leuke plekken. Daarnaast helpt het me ook onthouden op welke plekken ik allemaal geweest ben, maak ik er lijsten per bestemming die makkelijk te delen zijn en laat ik er tips achter. Heel fijn, maar routes of reisplannen ermee maken, dat lukt niet. Daar springt de Nederlandse start-up Favoroute handig op in. Hier maken een groot aantal Nederlandse reisbloggers, Travel Designers genoemd, handige routes en reisgidsen, die je inspireren voor je eigen trip. Momenteel moet je ze zelf nog afdrukken, maar binnenkort kun je ze in boekvorm kopen. Ook ik zal hier van de reizen die ik de afgelopen maanden maakte, routes uitwerken. Momenteel kun je hier mijn Sevilla Surroundings guide vinden. Ik weet hoeveel tijd en energie oprichtster Frederieke er in heeft gestoken en inmiddels heeft ze een geweldig team om zich heen. Leuk om een idee van Nederlandse bodem uit te zien groeien tot start-up met een werkende beta-versie!

favoroute-travel-guide

favoroute-soul

In het filmpje leggen Rebecca van MyTravelBoektje, Bart van Oort van Kwartstuiver en ik uit waarom wij Favoroute zo’n tof idee vinden.
http://youtu.be/xwh7sOTcZ3E

Wat vindt jij van het concept van Favoroute? Zou je het gebruiken?

Sabine de Witte