Reistips

Friday Favorite: Copperhead

Vrijdag is voor mij altijd een dag om terug te kijken op de week en alvast een inschatting te maken van mijn plannen voor het weekend. Daarom naast de wekelijkse weekendtips ook iedere week een Friday Favorite: mijn favoriete gadget, bestemming of hebbeding.

Copperhead

Gin tonic is toch wel 1 van mijn lievelingsdrankjes. Het doet me denken aan de periode dat ik maandelijks in Barcelona zat, waar het drankje 4 jaar geleden al super populair was. Inmiddels is de trend ook in Amsterdam niet weg te denken. Veel gin tonic drinkers hebben geen idee hoeveel verschillende soorten gin er zijn en hoeveel bijzondere smaken je daar aan kunt toevoegen. Een tijd geleden had ik een gin tonic tasting bij 5&33 met de bekendste merken gin en tonic. Wat een verschil!
Een paar weken geleden maakte ik kennis met Copperhead. Een Nederlandse gin, gedistilleerd in België en heel anders dan de meeste gins. De 3 oprichters hebben een apothekersachtergrond en hebben met die kennis deze bijzondere gin ontwikkeld, vandaar ook de naam ‘Copperhead The Alchemist Gin’. De gin wordt gemaakt in koperen distilleer ketels waaraan 5 essentiële plantaardige ingrediënten worden toegevoegd; engelwortel (angelica), jeneverbes (juniper), cardamom, sinaasappelschil en koriander zaad. Van dat laatste schrok ik een beetje, want ik ben allergisch voor koriander, maar door de alcohol was dit geen probleem. De smaak is heel bijzonder, de afdronk zacht en verrassend en het is een gin zoals je nog nooit eerder geproefd hebt. Deze is zelfs puur, on the rocks met wat sinaasappel heerlijk drinkbaar! De geur alleen prikkelt al je zintuigen, door de pure ingredienten en ‘slechts’ 40% alcohol.

Blends

Wat de Copperhead gin extra leuk maakt vind ik, behalve de briljante koperen fles, zijn de blends die je er aan toe kunt voegen. Je bent natuurlijk alchemist en niets is leuker dan spelen met smaak. Er zijn 3 blends, Energeticum, Aperitivum en Digestivum die je aan je gin tonic kunt toevoegen voor speciale momenten. De namen zeggen het eigenlijk al, de Energeticum is perfect voor de vrijdagmiddagborrel. Uit kantoor even opladen met een G&T met energie. Met de Aperitivum en de Digistivum maak je je G&T geschikt als aperitief of na je maaltijd. Onder mijn vrienden heb ik genoeg kenners en liefhebbers waarmee ik graag een avondje zou willen experimenteren met de blends en de G&T. En in de wandelgangen heb ik gehoord dat er nog een prikkelende vierde blend op het verlanglijstje staat…

Hoe serveer je de perfecte Copperhead gin?

Afhankelijk van je mood kun je de Copperhead drinken met alleen tonic of 4 tot 8 druppels van de blend van jouw keuze. Met de Fever-Tree Mediterranean tonic komt de smaak het beste tot haar recht. Uiteraard mag ijs niet ontbreken, voor de garnering serveer je er sinaasappelschil en koriander bij. Die laatste laat ik zelf achterwege. Sinds Copperhead verkrijgbaar is, maakt het een grote opmars in de horeca. Vooral Amsterdam is voor een groot deel verovert en het Conservatorium Hotel heeft er zelfs haar ‘huis gin&tonic’ van gemaakt! Om te ontdekken waar ze Copperhead schenken, volg de Facebook pagina.

Voor een fles Copperhead gin betaal je €39,00, de blends zijn € 10,00 per stuk. Perfect voor de feestdagen is de ‘Alchemist Box’ voor € 69,00, waar de gin en 3 blends in zitten en vanaf volgende week is er een prachtige limited gift box verkrijgbaar.

Limited Giftbox PACKSHOT

Vorige week kwamen mijn ouders langs en doopte ik de oude dekenkist die zij van mijn overgrootopa kregen, om tot drankkastje. De Copperhead heeft een prominente plek ingenomen en ik weet zeker dat deze de komende maand nog veel gedronken gaat worden!

Sabine de Witte