Travel

Friday Favorite: Daniel Wellington

friday

Vrijdag is voor mij altijd een dag om terug te kijken op de week en alvast een inschatting te maken van mijn plannen voor het weekend. Daarom naast de wekelijkse weekendtips ook iedere week een Friday Favorite: mijn favoriete gadget, bestemming of hebbeding. Met deze week de horloges van Daniel Wellington; dun, elegant en klassiek. Het minimalistische ontwerp en de kleurrijke NATO bandjes zijn de perfecte aanvulling op je zomergarderobe. Bovendien heb je met zo’n stijlvol horloge om je pols geen enkel excuus meer om een vlucht, trein of afspraak op reis te missen!

Daniel Wellington

Het verhaal achter Daniel Wellington begint met een reis aan de andere kant van de wereld, waar Filip Tysander, de oprichter van het merk, een intrigerende man van de Britse eilanden ontmoet. Deze gentleman had een klassieke stijl en droeg zijn Rolex-horloges met oude NATO bandjes. Tysander raakte hierdoor zo geïnspireerd dat hij besloot om de stijl van de man te verwerken in een horlogecollectie. Zijn naam? Daniel Wellington natuurlijk.

NATO bandjes

De NATO bandjes, oorspronkelijk afkomstig van het Britse leger, zijn een belangrijk onderdeel van de Daniel Wellington horloges. De bandjes kunnen verwisseld worden en zijn beschikbaar in verschillende prints en kleuren. Zo creëer je eenvoudig een ander horloge voor elke dag van de week, geschikt voor iedere gelegenheid. Het traditionele ontwerp van de horloges, uitgevoerd in rosé goud en zilver, past goed bij alle kleuren en patronen van de bandjes en er zijn ook leren varianten beschikbaar. Voor ieder wat wils en een echte musthave!


Sabine de Witte