Travel

Friday Favorite: France-Voyage.com

vrijdag
Vrijdag is voor mij altijd een dag om terug te kijken op de week en alvast een inschatting te maken van mijn plannen voor het weekend. Daarom naast de wekelijkse weekendtips ook iedere week een Friday Favorite: mijn favoriete gadget, bestemming of hebbeding.

France-Voyage.com

De afgelopen week had ik zoveel zin in zon, dat ik in mijn hoofd stiekem plannen voor deze zomer aan het bedenken was. Er staat voor dit jaar nog een maandje Azië op mijn wensenlijst, maar er zijn meer dingen waar ik naar uit kijk. Met mijn ouders gingen ik vroeger altijd naar Frankrijk, meestal richting Alpen of ander gebergte. Dagen klauterden we dan over de rotsen, afgewisseld met een ‘campingdagje’. Dit jaar moet ik het kamperen maar een nieuwe kans geven en waar kan dit beter dan in Frankrijk? Een roadtripje door mijn lievelingsland, terwijl de lavendelvelden in bloei staan. Beetje picknicken, wandelen, lezen, bij een kampvuur spelletjes doen of gewoon lekker in de vlammen staren met een glas wijn en Franse kaasjes binnen handbereik.
Tijdens een verloren uurtje surfen stuitte ik op France-Voyage.com, een heerlijke online inspiratiegids met heel veel Frankrijk inspiratie en toeristische informatie. Van routes tot thema vakanties, maar ook handig zoeken op provincies of steden. Er staan maar liefst 18.000 vakantietips op de website en je kan zoeken uit 42.000 verschillende accommodaties. Browse your heart out!
Ondertussen kwijn ik nog even weg. De Elzas wijnroute, daar kan ik zo uren over dagdromen of de Loire streek. De Franse noordkust staat ook nog op mijn wensenlijstje en hopelijk kan ik dit jaar eindelijk Corsica afvinken.
Alleen al van de gedachte aan ’s ochtends naar de boulangerie slenteren om een vers stokbrood en krantje te halen, word ik momenteel heel blij. Dat tentje, dat neem ik dan maar even voor lief. Frankrijk maakt alles goed en ik mag alweer aftellen naar mijn volgende bezoek, over 2 weken vertrek ik naar Reims en Parijs om even het heerlijke Franse leven op te snuiven.

FranceVoyage.com
FranceVoyage.com home
FranceVoyage rondreizen

Voor meer inspiratie volg je FranceVoyage ook op: Facebook
Twitter, Google+ en Pinterest.

Sabine de Witte