Travel

Friday Favorite: Sherlocked

12/09/2014

Vrijdag is voor mij altijd een dag om terug te kijken op de week en alvast een inschatting te maken van mijn plannen voor het weekend. Daarom naast de wekelijkse weekendtips ook iedere week een Friday Favorite: mijn favoriete gadget, bestemming of hebbeding.

Sherlocked2

Sherlocked

In verschillende grote steden in de wereld heb je ze al: ‘escape rooms’. Kamers waarin je met een groep vrienden opgesloten wordt en waaruit je jezelf moet bevrijden door het oplossen van raadsels en puzzels. Sinds kort kun je jezelf in Amsterdam ook verliezen in zo’n spannend avontuur. In de gangen van de Beurs van Berlage vind je namelijk ‘Sherlocked‘, een kamer waarin je 67 minuten de tijd krijgt om de raadsels op te lossen en jezelf te bevrijden. Super spannend, want het lukt maar 32% van de deelnemende groepen om alle raadsels op te lossen. Zelf heb ik het project gesteund op kickstarter en mag ik binnenkort de kamer dus een keertje uittesten en ik ben heel benieuwd! Dat is weer eens wat anders dan met z’n allen borrelen of naar de bioscoop!

Sabine de Witte