Travel

Friday Favorite: vaderdag

friday-favorites

Zondag is het vaderdag! Daarom deze week geen standaard Friday Favorite, maar een kort lijstje met tips om je vader deze vaderdag in het zonnetje te zetten. Je kunt natuurlijk een mooi cadeau kopen, maar wat is er nou fijner (en bijzonderder) dan het creëren van een herinnering? Ga samen iets leuks doen en trek erop uit!

Sunday Roast


Een diner doet het natuurlijk altijd goed als Vaderdag-uitje door de combinatie van goed eten en dito gesprekken. Voor deze gelegenheid is de Sunday Roast van Nevel heel erg geschikt (v.a. €34,- p.p. of gerechten los bestellen) inclusief zomerse cocktail van Lillet en weckpotje met piccalilly voor vaders.

Nomads


Naast het feit dat Nomads deze maand haar 14de verjaardag viert, stelden ze ook een Vaderdag-menu samen. Je kunt er terecht voor een brunch (€ 22,50 p.p.) met onder andere fruit, zoetigheden, een mini pita shoarma en steak tartaar met ei. Of ga voor het diner (€ 39,50 p.p.) met een selectie van warme en koude Mezze’s.

The Butcher


Trakteer paps op ‘The best burger in town’ van The Butcher op de Albert Cuyp. Tegen een vers broodje met Prime Aberdeen Angus beef zegt vader vast geen ‘nee’. Daarbij viert ook The Butcher een verjaardag – zijn derde! – met een limited edition Surf & Turf burger.

Meat West


Speaking of meat… een andere spot om samen met ‘meat loving dads’ te bezoeken, is Meat West. In de oude tram remise in Amsterdam West serveren ze de beste steaks in town. De locatie is zo bijzonder dat Meat West sinds deze week op de shortlist staat voor de prestigieuze Restaurant and Bar Design Awards die in oktober uitgereikt worden.

Kings of War


Is je vader meer een type voor een cultureel uitje? Neem hem dan mee naar het theater. Op 21 juni speelt Toneelgroep Amsterdam het prachtige stuk Kings of War geregisseerd door Ivo van Hove. Napraten doe je natuurlijk met een cocktail bij MOMO, op loopafstand van de Stadsschouwburg Amsterdam.

World Press Photo


Of bezoek samen een tentoonstelling. De expositie van World Press Photo in de Nieuwe Kerk op de Dam is na alle jaren onverminderd indrukwekkend. Een korte wandeling verderop vind je PRESSROOM, waar je samen kunt lunchen in deze recent geopende hotspot.

21 Years of Mockery


Zin om gewoon even heel hard te lachen? Dan is een voorstelling van Boom Chicago een aanrader! Op Vaderdag kun je naar 21 Years of Mockery, een mix van improvisaties en scenes waar Nederlanders, Amerikanen en eigenlijk alle ander nationaliteiten op de hak worden genomen. Voor de voorstelling kun je samen terecht bij Mazzo, want lachen is altijd leuker met een volle maag!

Wat ga jij doen met vaderdag?

Sabine de Witte